Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Copycat

Produceret i:
USA 1996

Længde:
120 min.

Set:
på video 11-11-1996

Anmeldelse læst:
5020 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Copycat

Copycat er en rigtig ubehagelig seriemorderthriller om en seriemorder, der kopierer berømte seriemorderes ugerninger ned til mindste detalje. M. J. Monahan og Ruben Goetz fra politiets drabsafdeling efterforsker kvindedrabene, men Monahan insisterer på at få eksperthjælp i sagen, da afdelingen slet ingen erfaring har med seriemordere.
   Politiet har hidtil fået anonyme telefonopkald med råd og vejledning om mordsagerne. Monahan og Goetz opsporer, at opkaldene stammer fra Dr. Helen Hudson, en anerkendt psykolog, der er ekspert i seriemorderes psyke. De opsøger Helen Hudson for at bede om hendes assistance. Hun indviljer og formår da også at være en yderst effektiv hjælp. Dog har Helen sine anfald af paranoia og agorafobi (angst for åbne pladser), som gør, at hun kun tør arbejde inden for hjemmets fire vægge. Helens psykiske uligevægt skyldes et ubehageligt møde med en af hendes fans, seriemorderen Darryl Lee Cullum, der var lige ved at tage livet af hende.
   Denne gang er morderen ikke mindre udspekuleret, for Helen spiller en rolle i hans plan. Hele tiden er han en længde foran opklaringsholdet med Monahan i spidsen. Filmen er tæt på at ende i morderens favør.
   Copycat er neglebidende spænding, der ikke behøver at gøre brug af store mængder teaterblod for at skabe den uhyggelige stemning. Det var lidt utilfredsstillende ikke at blive mere udførligt oplyst om morderens baggrund og psykologi, men er der ikke meget, som man kan sætte sin finger på.
   Det var spændende at se Weaver i en rolle, der nærmest er lig modsat de roller, hvormed hun har vundet sin stjernestatus. Nok spiller hun hyperintelligent som Helen Hudson, men hendes person er også en svag, psykisk ustabil og forskræmt kvinde. Holly Hunter har så snuppet den rolle, der syntes oplagt til Weaver, nemlig rollen som Monahan, der har lært at pakke sine følelser væk som klarhjernet og kompetent politikvinde.

Instrueret af:
Jon Amiel

Musik komponeret af:
Christopher Young

Manuskript af:
Ann Biderman og David Madsen.

Medvirkende:
Sigourney WeaverDr. Helen Hudson
Holly HunterMary Jane Monahan
Dermot MulroneyRuben Goetz
William McNamaraPeter Foley
Harry Connick, Jr.Darryl Lee Cullum
Will PattonNicoletti
J. E. Freeman?

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
American Graffiti
Tuff Turf
Shakespeare in Love
Cactus Flower
American History X
My Name Is Joe
The Matrix
Hopscotch
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
Out of Sight
The King and I
Saving Private Ryan
At the Circus


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk