Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Wind

Produceret i:
USA 1992

Længde:
125 min.

Set:
på TV 15-09-1998

Anmeldelse læst:
3665 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Wind

Hovedpersonerne i Wind er det kæresteparret Kate og Will, der også danner professionelt par i sejlsportens verden. Millionæren Morgan Weld, der før har vundet America's Cup og har tænkt sig at vinde det igen, hyrer parret, men fyrer Kate, måske fordi hun tager opmærksomheden. Will er ikke parat til at opgive sin karriere som rorgænger hos Morgan Weld, så Kate forlader ham. Ude i Nevadas ørken finder hun en ny tilværelse som flykonstruktør sammen med den excentriske Joe Heiser, som bliver hendes nye kæreste. I mellemtiden taber Will og hans besætning sejlræset til australieren Jack Neville, et nederlag af dimensioner, eftersom America's Cup altid har været i USAs hænder.
   Will begynder at forstå, at den eneste måde, han kan komme sig over forsmædelsen på, er, hvis han genvinder America's Cup, så derfor opsøger han Kate, hvis kæreste straks er med på idéen om at bygge et nyt skib, der skal være klart til næste løb, men så skal der fattes penge. Det tilbyder Abigail Weld at skaffe. Hun er Wills nye kæreste og tilfældigvis Morgans datter. Også Kate bliver efterhånden overtalt til at medvirke. Faktisk er der antydninger af, at hun og Will ikke er helt forbi med hinanden, men det er ikke filmens ærinde at lave et kærlighedsdrama. Det handler om at vinde, at være en dygtig sportsmand og at elske ens sport, og fremfor alt handler det selvfølgelig om sejlsporten. Hvis man ikke er bekendt med den, giver Wind en både oplysende og fascinerende introduktion, men som med de fleste film, hvor en sport indgår, kan det godt blive for meget af det gode, hvis man ikke selv er brændende enthusiast og heller ikke har planer nok om at blive det.
   Det kan ikke komme som en overraskelse, at det amerikanske team vinder Cuppen tilbage, men filmens kærlighedsplot vælger instruktøren klogeligt ikke at lukke definitivt. Det er stadig et åbent spørgsmål, om Will og Kate finder tilbage til hinanden.

Instrueret af:
Carroll Ballard

Manuskript af:
Rudy Wurlitzer, Mac Gudgeon og Larry Gross efter en historie af Jeff Benjamin, Howard Chelsey, Kimball Linvingston og Roger Vaughan.

Medvirkende:
Jennifer GreyKate Bass
Matthew ModineWill Parker
Cliff RobertsonMorgan Weld
Jack ThompsonJack Neville
Stellan SkarsgårdJoe Heiser
Rebecca MillerAbigail Weld
James RebhornGeorge
Michael HigginsArtemus

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
The Horse Whisperer
Blinkende lygter
Dogville
Identity
Road to Perdition
U Turn
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Hannibal
The Limey
Heartbreak Ridge


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk