Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Moonlighting

Produceret i:
England 1982

Længde:
97 min.

Set:
på TV 09-09-1998

Anmeldelse læst:
820 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Måneskinsarbejde

I Måneskinsarbejde fortæller den polske instruktør Jerzy Skolimowski stilfærdigt om en gruppe polske håndværkeres ophold i London, alt imens General Jaruzelski tager magten i Polen ved et kup og indleder, hvad der skulle blive flere års militærdiktatur.
   Jeremy Irons spiller polakken Nowak, der som den eneste af de fire forstår og taler engelsk. De øvrige håndværkere spilles af polske skuespillere, hvis sprog TV1000 desværre ikke gjorde sig den ulejlighed at oversætte. Det var dog heller ikke tvingende nødvendigt.
   Polakkerne har en måned til at gennemrenovere et hus i en London-forstad for en pamper i deres hjemland, som kan tjene penge på at hyre sine landsmænd illegalt, for selv om han lover dem høje lønninger, er det intet imod, hvad engelske håndværkere ville have forlangt.
   Håndværkerne har ikke været længe i England, før Nowak får nys om militærkuppet, men han vælger at holde sine kolleger hen i uvidenhed. Sandsynligvis er han bange for, at de ikke vil gøre arbejdet færdigt, men man kan spørge sig selv om, arbejdsmændene overhovedet har en arbejdsgiver efter kuppet. Nowaks landsmænd får ikke færten af, at der er noget galt. Højest undrer de sig over, at telefonlinjerne til hjemlandet går ud af funktion lige pludseligt.
   Filmens mest mindeværdige og morsomme passager illustrerer Nowaks forsøg på at få pengene til mad og forlystelser til at slå til. Han udvikler en usandsynlig fræk måde at begå butikstyveri på. Det er lige ved at gå galt, men i et kritisk øjeblik har Nowak heldet med sig. Selv om historien fortælles i et adstadigt tempo, keder den aldrig.
   Da håndværkerne er på vej mod lufthavnen efter endt gerning, tager Nowak sig endelig sammen til at fortælle dem sandheden. Filmen slutter med de polske håndværkeres store raseriudbrud.
   Måneskinsarbejde kan opfattes som en allegorisk fortælling med mange lag. For det første fortæller den om de riges undertrykkelse og udnyttelse af de fattige. Samtidig er det også en politisk film, idet den behandler statskuppet i instruktørens hjemland.

Instrueret af:
Jerzy Skolimowski

Manuskript af:
Jerzy Skolimowski.

Medvirkende:
Jeremy IronsNowak
Eugene LipinskiBanaszak
Jiri StanislavWolski
Eugeniusz HaczkiewiczKudaj
Jenny SeagroveAnna

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk