Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Matchmaker

Produceret i:
USA, England, Irland 1997

Længde:
98 min.

Set:
i biografen 25-08-1998

Anmeldelse læst:
4336 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Parringsleg

Bo Green Jensen i Weekendavisen sammenligner The Matchmaker med "Local Hero" fra 1983. Det var også den film, jeg kom til at tænke på, da jeg blev præsenteret for filmen. I denne film støder amerikansk og skotsk kultur sammen. Samme plotstruktur er at finde i The Matchmaker, der bare foregår på den grønne ø, Irland.
   I The Matchmaker bliver den betroede amerikanske kampagnemedarbejder Marcy Tizard sendt til Irland, nærmere bestemt byen Ballinagra, for at opsøge Massachusetts-senatoren John McGlorys aner. Han står så dårligt i meningsmålingerne, at kun Kennedy-effekten vil kunne redde ham. Uheldigvis lander Marcy lige midt i den årlige matchmaking festival i den irske landsby, hvilket på ingen måde gør hendes efterforskning lettere. Det viser sig selvfølgelig, at senatoren aldeles ingen slægtninge har i området, men kampagnelederen Nick insisterer på at gennemføre et fiktivt møde mellem senatoren og hans 'familie'. Det slipper han ikke godt fra. Til gengæld får McGlory en ægte Kennedy med hjem, Moira, der tilfældigvis er ex-kone til den godmodige bisse Sean, der har fået ikke ét, men hele to gode øjne til Marcy. Kontaktbureauejeren og giftekniven Dermot O'Brien har for længst sat sine penge på, at Sean og Marcy vil løbe af med hinanden til sidst, men der er mange forhindringer, ikke kun kulturelle, men også geografiske.
   The Matchmaker giver sjældent anledning til andet end en klukken, men dens lavmælte humor klæder filmen ganske godt. Eftersom filmen er udtryk for Hollywoods opfattelse af Irland og irerne, har den ikke undgået stereotyperne, men på nær Denis Learys træmand Nick rummer alle personerne så sympatiske træk, at man ikke kan lade være med at indleve sig i dem. Det gælder selvfølgelig ikke mindst den bestemte dame Marcy og hendes udkårne, Sean.

Instrueret af:
Mark Joffe

Manuskript af:
Karen Janszen, Louis Nowra og Graham Linehan efter manuskript af Greg Dinner.

Medvirkende:
Janeane GarofaloMarcy Tizard
David O'HaraSean Kelly
Milo O'SheaDermot O'Brien
Jay O. SandersSenator John McGlory
Denis LearyNick
Saffron BurrowsMoira Kennedy
Paul HickeyDeclan
Maria Doyle KennedySarah

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
Tuff Turf
Shakespeare in Love
Cactus Flower
American History X
American Graffiti
The Matrix
My Name Is Joe
Hopscotch
The Purple Rose of Cairo
Festen
Rebel Without a Cause
Out of Sight
The King and I
Saving Private Ryan
Pearl Harbor


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk