Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Everybody's All-American

Produceret i:
USA 1988

Længde:
127 min.

Set:
på TV 23-08-1998

Anmeldelse læst:
4124 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Amerikanske drømme

Det er implicit i titlen, at Amerikanske drømme er en meget amerikansk film. Faktisk er den så amerikansk i sit fokus, at den har mindre at sige et europæisk publikum. Derfor kan det heller ikke undre, at filmen aldrig fik Danmarks-premiere.
   Amerikanske drømme handler om fodboldspilleren Gavin Gray, der bliver en stjernespiller under tilnavnet "the Ghost". Gavins kæreste er den lokale skønhedsdronning Babs. Tredje hjul på vognen er Gavins fætter Donnie, der har været hemmeligt forelsket i Babs i årevis. Filmen beskriver kæresteparrets succesombruste start på voksenlivet. De amerikanske drømme bliver til fulde indfriet, men da Gavin må sige farvel til sporten på grund af alderen begynder nedturen. Filmen er nok repræsentativ, idet den viser mange sportstjerners skæbne, når de har takket af. Mange af dem kommer ikke videre. Var det ikke på grund af Gavins handlekraftige og snusfornuftige kone, ville dette også være Gavins skæbne. Heldet er dog heller ikke på familien Grays side.
   Hvad Donnie-figuren skal bidrage med til historien, fremgår aldrig af filmen. Hans person virker i allerhøjeste grad overflødig. Så er de to andre hovedpersoner mere interessante. Dennis Quaid har ikke overraskende gjort vold på sin krop for at komme til at ligne den afdankede og småfede Gavin. Historien bliver desværre aldrig fængslende nok til at få de helt igennem amerikanske drømme til at glide ned.

Instrueret af:
Taylor Hackford

Manuskript af:
Thomas Rickman efter en roman af Frank Deford.

Medvirkende:
Jessica LangeBabs Rogers Gray
Dennis QuaidGavin Gray
Timothy HuttonDonnie 'Cake'
John GoodmanEd Lawrence
Ray BakerBolling Kiely
Carl LumblyNarvel Blue

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk