Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Søndagsengler

Produceret i:
Norge 1996

Længde:
103 min.

Set:
i biografen 18-08-1998

Anmeldelse læst:
629 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Søndagsengle

Helt tilbage i 1991 skildrede den norske instruktør Berit Nesheim pigen Fridas teenagekvaler i "Frida - med hjertet i hånden". Den faldt jeg pladask for. Nu er Nesheims Søndagsengle kommet til Danmark, hvilket nok ikke mindst skyldes, at filmen blev Oscar-nomineret sidste år.
   Ligesom "Frida" handler Søndagsengle om et pigeunivers, men denne gang foregår handlingen ikke i nutiden, men i 1959. Det norske landsbysamfund, som filmen skildrer det, er stærkt splittet mellem den strenge kristne tro og den nye tidånd, der blandt andet kan karakteriseres ved den løsere moral, ungdomskulturen og rock & roll. Eftersom Maria er ældste datter af egnens afholdte, men skræmmende strenge præst, er hun opvokset i et hjem, hvor nydelse og livslyst er på kanten til at være fyord. Derfor er det ikke så underligt, at oprøret ulmer i Maria. Hun går så langt som til at meddele sin far, at hun ikke ønsker at blive konfirmeret. En overgang flirter Maria med det forbudte liv, men på grund af sin opdragelse kan hun alligevel ikke få sig til at leve dette liv fuldt ud. I sidste ende vælger Maria alligevel at lade sig konfirmere, men det er ikke hendes fars strenge gud, hun siger ja til, men hendes egen milde.
   En anden væsentlig person i Marias udviklingshistorie er organisten fru Tunheim, der rummer den sanselighed og oprigtighed, den kristne menighed mangler. Maria finder ud af, at hun ikke er alene om at føle fru Tunheims tiltrækning. I al hemmelighed har hendes far, den ærværdige præst, haft en affære med fru Tunheim. I sit skjul i kirken overværer Maria ham gøre det forbi. Fru Tunheim bliver kvalt i sit eget oprør, men for Maria er der endnu håb.
   Søndagsengle er ikke så veloplagt som "Frida". Samtidig føles den mindre relevant, fordi den foregår i et forlængst forganget årti, men dens præcise menneskeskildringer og underfundige humor hæver den op over gennemsnittet.

Instrueret af:
Berit Nesheim

Manuskript af:
Berit Nesheim og Lasse Glomm efter Reidun Nordvedts roman "Søndage".

Medvirkende:
Marie TheisenMaria
Hildegunn Riisefru Tunheim
Bjørn SundquistMarias far, pastoren
Sylvia SalvesenMarias mor

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
K-19
Mulholland Dr.
Spider-Man
Ice Age
The Musketeer
Tuff Turf
Donnie Darko
Serendipity
Murder by Death
Unbreakable
On her Majesty's Secret Service


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk