Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Saint

Produceret i:
USA 1997

Længde:
116 min.

Set:
på video 14-08-1998

Anmeldelse læst:
8162 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

The Saint - Helgenen

The Saint er endnu en genoplivning af en populær TV-serie med Roger Moore. Den har jeg dog aldrig stiftet bekendtskab med, så jeg har intet sammenligningsgrundlag.
   Tidligere tiders seriehelte, på TV, i biografen og i bogform, har ofte været temmelig endimensionelle figurer, men i flere nyere versioner er filmskaberne gået på opdagelse i deres figurers fortid og fundet oplevelser, der kan give figurerne kompleksitet. For eksempel har Batman, ikke mindst i Michael Keatons skikkelse, traumer på grund af sin ulykkelige og dramatiske barndom. Det samme overgår Helgenen, Simon Templar, spillet af Val Kilmer. Også han er forældreløs med en tragisk barndom bag sig. I dag må helte ikke være ukomplicerede. Samme trend sås i de Bond-film, som Timothy Dalton indspillede.
   Simon Templar alias Helgenen er topprofessionel tyv, der er forklædningsekspert. Han hyres af filmens russiske superskurk, en mægtig magnat, der også drømmer om den politiske magt i landet. Simon Templar får til opgave at stjæle formulaen på kold fusion, som forskeren Emma Russell næsten har fuldført arbejdet på, men hidtil er det mislykkes for skurkens egne håndlangere at opsnuse, hvor forskeren opbevarer sin 'opskrift'. Denne opgave er dog en smal sag for helgenen. Inden længe har han forført Emma Russell og snuppet hendes noter, men for første gang i sit liv er han i et dilemma, for Emma er ikke en sur, gammel mokke, men ganske urealistisk en ung, smuk kvinde, som Helgenen har forelsket sig i. Selv om vor helt løber med noterne, er det ikke sidste gang, han støder på Emma Russell. Hun giver nemlig ikke sådan op.
   The Saint er noget værre sludder, men underholdende, det er den.

Instrueret af:
Phillip Noyce

Manuskript af:
Jonathan Hensleigh og Wesley Strick efter Leslie Charteris romanfigur.

Medvirkende:
Val KilmerSimon Templar
Elisabeth ShueEmma Russell
Rade SerbedzijaIvan Tretiak
Valeri NikolaevIlya Tretiak
Henry GoodmanDr. Lev Botvin
Alun ArmstrongInspector Teal

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Viggo Mortensen
Hugo Weaving
George Clooney
Steven Spielberg
Ewan McGregor
Clint Eastwood
Orlando Bloom
Elijah Wood
Sean Connery
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk