Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Frankie Starlight

Produceret i:
USA, Irland 1995

Længde:
95 min.

Set:
på TV 05-08-1998

Anmeldelse læst:
3219 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Kærlighed og stjerner

Kærlighed og stjerner er et livsbekræftende drama, der har en helt egen stil. Historiens udgangspunkt er nutidens Irland, hvor hovedpersonen Frank Bois får uhyre succes med sin debutroman, der i det store hele er selvbiografisk. Den begynder i Frankrig, hvor Franks mor, Bernadette, vokser op, og hvor hun bliver udråbt til helgen. Der sker forunderlige ting, når Bernadette er tilstede, men pigen selv kan ikke holde presset ud, så hun flygter med båd til USA. Så langt kommer hun dog aldrig. Bernadette bliver snuppet, men det lykkes hende at undslippe den toldembedsmand, Jack Kelly, der afhører hende. De støder tilfældigvis på hinanden igen. Jack Kelly, der er fascineret af den unge pige, hjælper hende, da hun skal føde et barn undfanget på skibet, og bliver hendes elsker.
   Barnet er Frank, og resten af Bernadettes historie er også hans. Da Jack Kelly er gledet ud af billedet, dukker texaneren Terry Klout op, en prins på en motorcykel, der aldrig har glemt pigen på skibet på sin rejse hjem til Amerika. Ligesom Jack Kelly længe var Franks forbillede og lærermester, fungerer Terry nu som surrogatfar. Forholdet mellem Bernadette og Terry kan dog ikke holde til flytningen til Texas store vidder. Hjemme igen konstaterer Bernadette, at hun atter er gravid, men denne gang giver hun op. Her slutter Frankies roman, men ikke filmen, der beskæftiger sig med forfatterens problemer med kvinder, for hvem kan elske en dværg? Han finder faktisk én, som kan, Emma, der også er en del af hans fortid.
   Kærlighed og stjerner handler om livets mærkværdige tilskikkelser i en verden, der i bund og grund er befolket med gode og velmenende mennesker. Filmen er på vej over i magisk realisme uden at tage skridtet fuldt ud. For eksempel antyder filmen i begyndelsen, at Bernadette har overnaturlige kræfter. Hun vedbliver at være en enigmatisk person. Hendes selvmord er sørgeligt, men det bliver opvejet af Franks nyfundne lykke. En lille, overraskende perle.

Instrueret af:
Michael Lindsay-Hogg

Manuskript af:
Chet Raymo og Ronan O´Leary.

Medvirkende:
Carban WalkerFrank Bois
Anne ParillaudBernadette Bois
Gabriel ByrneJack Kelly
Matt DillonTerry Klout
Alan PentonyFrank som barn
Rudi DaviesEmma
Georgina CatesEmma som barn
Niall ToibinHandy Paige

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk