Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Armageddon

Original titel:
Armageddon

Produceret i:
USA 1998

Længde:
150 min.

Set:
i biografen 24-07-1998

Anmeldelse læst:
21317 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Armageddon

Armageddon er det sidste skud på stammen af store actionbrag produceret af Jerry Bruckheimer og instrueret af Michael Bay. "The Rock" er dog stadig min favorit, også selv om Armageddon byder på større og flottere effekter. Armageddon har desuden Bruce Willis i den centrale rolle, og det er jo altid et plus. Willis spiller rollen som den erfarne borebisse, Harry S. Stamper, der leder en broget samling mænd, der til sammen udgør verdens bedste boresjak. Stamper og hans mænd bliver tilkaldt, da NASA opdager, at en kæmpemeteor har direkte kurs mod jorden. Faktisk er der kun 18 dage til total udslettelse, så der skal tænkes og handles hurtigt. I løbet af ganske få dage skal borebisserne uddannnes til astronauter. De skal nemlig ud i rummet, op på meteoren, bore dybe huller i den og placere atombomber deri, så meteoren kan blive ødelagt af en indre sprængning. Meteoren er dog umådelig farlig at bevæge sig rundt på, og det er kun ved heltemod, ukuelighed og opofrelse, at missionen lykkes.
   Armageddon er sine steder drivende sentimental, men man sluger disse scener, fordi det er fandenivoldske Willis, der primært kniber tårerne. Filmen overrasker ved faktisk at tage livet af flere af hovedpersonerne, hvilket må siges at være temmeligt ualmindeligt i en Hollywood-produktion af denne art. Dog overlever naturligvis Stampers unge kollega, A. J., der elsker Stampers kønne datter Grace. Filmens tone er dog langt fra kun sentimental. Faktisk rummer temmelig mange humoristiske indslag og bemærkninger, der i høj grad bidrager til underholdningen.
   Her i katastrofefilmenes tidsalder virker det lidt komisk, at man ikke kan nøjes med bare én film om en type katastrofe. Nej, man skal helst have.flere. "Deep Impact" og Armageddon er dog ret forskellige. Hvor Armageddon det meste af tiden er fuld knald på, beskæftiger "Deep Impact" sig mere med de følelsesmæssige aspekter, mens det store persongalleri i "Deep Impact" får den til at tage sig mere løs ud i furerne, hvor Armageddon er mere kompakt - og alt i alt en bedre film.

Instrueret af:
Michael Bay

Manuskript af:
Jonathan Hensleigh og J. J. Abrams

Medvirkende:
Bruce WillisHarry S. Stamper
Billy Bob ThorntonDan Truman
Liv TylerGrace Stamper
Ben AffleckA. J. Frost
Will PattonCharles 'Chick' Chapple
Steve BuscemiRockhound
Peter StormareLev Andropov
Jason IsaacsRonald Quincy
William FichtnerOberst William Sharp
Udo Kierpsykolog
Chris EllisWalter Clark
Charlton Hestonfortæller

 

Billeder:
Klik for at se større billedeArmageddon


De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
K-19
Spider-Man
Mulholland Dr.
Ice Age
The Musketeer
Donnie Darko
Tuff Turf
Unbreakable
Serendipity
Murder by Death
On her Majesty's Secret Service


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk