Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
In & Out

Produceret i:
USA 1997

Længde:
90 min.

Set:
i biografen 11-06-1998

Anmeldelse læst:
4649 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

In & Out

For nogle år tilbage vovede Hollywood for første gang at lave en seriøs film om bøsser og AIDS. "Philadelphia" var et seriøst melodrama - så seriøst, at det nærmest blev kedeligt. Nu er filmbyen kommet så langt, at de tør lave en komedie, hvori hovedpersonen finder ud af, at han er bøsse, endda på en temmelig speciel facon.
   Kevin Kline spiller den pæne skolelærer, Howard Brackett, der langt om længe skal giftes med sin kollega Emily Montgomery, da den årlige Oscarfest i Hollywood løber af stablen og ændrer hele Howards liv. En af Howards tidligere elever Cameron Drake vinder en pris for rollen som en homoseksuel soldat. I sin takketale fremdrager Drake Howards betydning for ham: "... and he is gay", er Drakes sidste ord. Denne afsløring skaber furore i lillebyen, hvor Howard bor og arbejder. I første omgang har Howard dog held til at overbevise sin forlovede og sin nærmeste familie om afsløringens usandhed, men tvivlen lurer, også hos Howard selv. Han får hjælp fra en uventet kant. TV-journalisten Peter Malloy, der selv er bøsse, overbeviser Howard om, at det er han inderst inde også, men har Howard modet til at stå frem? Howard har ikke spor lyst til at knuse Emilys hjerte, og rektoren på den highschool, hvor Howard underviser, har ladet forstå, at hvis Howard er til den forkerte side, så ryger han på porten.
   I mellemtiden har Cameron Drake erfaret, hvilken skade han har forvoldt Howard, så han dukker op i sin gamle hjemby for at tale Howards sag i den store og lidt patetiske finale.
   In & Out er en komedie, der nok omhandler et stadigt kontroversielt emne, men ikke selv viser vovemod. In & Out kan ikke forarge nogen. Filmens dristigste indfald er, da Tom Selleck giver Kevin Kline et lidenskabeligt kys, men scenen er så komisk, at man glemmer det vovede i indholdet. En af In & Outs kvaliteter er, at den ikke trækker sin spinkle historie længere, end den kan bære. Desuden er scenerne godt skruet sammen; ikke mindst er dialogen velskrevet.

Instrueret af:
Frank Oz

Manuskript af:
Paul Rudnick.

Medvirkende:
Kevin KlineHoward Brackett
Joan CusackEmily Montgomery
Matt DillonCameron Drake
Debbie ReynoldsBerniece Brackett
Wilford BrimleyFrank Brackett
Bob NewhartRektor Tom Halliwell
Tom SelleckPeter Malloy
Gregory JbaraWalter Brackett
Dan Hedayaanklager ved militærdomstolen
Glenn Closesig selv
Whoopi Goldbergsig selv

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk