Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
G. I. Jane

Produceret i:
USA, England 1997

Længde:
125 min.

Set:
på DVD 06-06-1998

Anmeldelse læst:
4974 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

G. I. Jane

G. I. Jane handler om den unge, kvindelige løjtnant Jordan O'Neil, der bliver udvalgt som forsøgskanin til et militært projekt, der er søsat af senatoren Lillian DeHaven. DeHaven vil have flåden til at behandle mænd og kvinder på lige fod, så Jordan O'Neil skal gennemgå optagelsesprøven til Navy SEALS, den barskeste militærenhed overhovedet. DeHaven finder, at Jordan har den fysiske styrke, intelligensen og så det udseende, der gør, at hun nok skal vække medieopmærksomhed. Jordan har sine egne grunde til at accepterer tilbudet. Hendes kæreste, der også arbejder inden for flådens efterretningsvæsen, har for længst overhalet hende i karriereræset, fordi han er mand.
   På basen går Jordan en svær tid i møde. Ikke blot skal hun overkomme de næsten umenneskelige fysiske strabadser. Hun skal også kæmpe mod de øvrige soldaters fordomme, der forstærkes af den særbehandling, som hun er til del. Jordan vil være en del af teamet, så derfor beder hun om at blive behandlet på lige fod med de andre. Det benytter Master Chief John Urgayle sig af. Han er nemlig af den opfattelse, at kvinder ikke har hjemme i militæret, overhovedet. Det kan dog næppe komme som en overraskelse, at Jordan vinder hans respekt, ikke mindst da hun redder hans liv under en egentlig kamphandling i Libyen. Inden da har Jordan også måttet kæmpe mod sin tidligere protektor, Lillian DeHaven, der går med til at skrinlægge projektet som led i en politisk studehandel. Jordan presser dog DeHaven til at opgive sit forehavende.
   G. I. Jane er vanvittigt underholdende og effektiv, men det er en underlig film, for på den ene side trækker den et relevant og tungt spørgsmål frem i søgelyset - skal kvinder indlemmes i militæret på lige fod med mænd - og på den anden side kan den tilsyneladende ikke rigtig selv finde ud af, hvad den mener om problemstillingen. Jordan får jo held med sit forehavende, men John Urgayle får også vist, at mænd ikke kan tåle at se kvinder lide i kamp. I en enkelt scene fremstiller filmen det faktisk, som om det er mændenes problem og ikke kvindernes, men overordnet er det svært at udlede en holdning af filmen. Det skal siges til Scotts fortjeneste, at der ikke er meget sentimentalt nationalitetspladder i filmen. Hvad Jordan gør, gør hun overraskende nok mere for at bevise for omverdenen, at hun dur, end hun gør det for sit land.

Instrueret af:
Ridley Scott

Manuskript af:
David Twohy og Danielle Alexandra.

Medvirkende:
Demi MooreLøjtnant Jordan O'Neil
Viggo MortensenMaster Chief John Urgayle
Anne BancroftSenator Lillian DeHaven
Jason BegheRoyce
Scott WilsonCommanding Officer Salem
Lucinda JenneyBlondell
Morris ChestnutMcCool
Josh HopkinsFlea

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk