Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Great Expectations

Produceret i:
USA 1997

Længde:
112 min.

Set:
på TV 03-06-1998

Anmeldelse læst:
5424 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Store forventninger

Jeg havde ikke de store forventninger til Store forventninger, men indviljede alligevel i at se den, da jeg har set den David Leans film fra engang i 40'erne og gerne vill sammenligne.
   Alfonso Cuaróns version af Store forventninger er meget anderledes end Leans. For det første er der næsten et halvt århundrede mellem hver, hvilket i sig selv giver anledning til store forskelle. For det andet har manuskriptforfatteren Mitch Glazer opdateret handlingen, så den foregår i vor tid. Desuden er den flyttet til USA, naturligvis.
   I et lille fiskerleje ved Floridas kyst bor den forældreløse Finn hos sin søster Maggie og hendes godmodige kæreste Joe, der ernærer sig som fisker. Maggie bliver træt af Joe, Finn og det slidsomme liv, så en dag går hun sin vej. En central hændelse er Finns møde med straffefangen Arthur Lustig, der uden Finns vidende gør det muligt for Finn at realisere sin malerdrømme i New York. Inden har Finn mødt den ekcentriske Mrs. Dinsmoor og hendes smukke niece Estella, som Finn forelsker sig i. Forelskelsen varer ved, men problemet er, at Estella ikke gengælder Finns kærlighed. Hun er opdraget til at knuse hjerter af sin tante, der selv fik sit knust for år tilbage og aldrig er kommet sig over det. Finn og Estella får dog hinanden til sidst, men inden har de gået grueligt meget igennem.
   Store forventninger underholder på det jævne, men filmens største problem er dens unødvendighed. Hvorfor man har fundet en genindspilning nødvendig er en gåde. Desuden er plottet bedst egnet til at foregå på Dickens tid, eller måske kunne opdateringen have fungeret bedre, hvis Mitch Glazer havde tænkt mere utraditionelt. Det er simpelthen for klichéfyldt at gøre Finn til ung lovende kunstmaler i NY. Ethan Hawke er sympatisk som Finn, men hans modspiller Gwyneth Paltrow mangler helt den udstråling, der gør det sandsynligt, at Finn bliver som besat af hende. Nej, for mit vedkommende var filmen mest interessant som sammenligningsobjekt med den klassiske indspilning.

Instrueret af:
Alfonso Cuarón

Manuskript af:
Mitch Glazer efter en roman af Charles Dickens.

Medvirkende:
Ethan HawkeFinnegan 'Finn' Bell
Gwyneth PaltrowEstella
Hank AzariaWalter Plane
Chris CooperOnkel Joe Coleman
Anne BancroftNora Diggers Dinsmoor
Robert DeNiroArthur Lustig
Josh MostelJerry Ragno
Kim DickensMaggie
Nell CampbellErica Thrall
Gabriel MickOwen

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
U Turn
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Hannibal
The Limey
Heartbreak Ridge
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Avengers
The Andromeda Strain
Emma
Goodbye, Mr. Chips


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2021 filmdatabase.dk