Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Wings of the Dove

Produceret i:
USA, England 1997

Længde:
101 min.

Set:
i biografen 19-05-1998

Anmeldelse læst:
5185 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

The Wings of the Dove

The Wings of the Dove er endnu en filmatisering af en af Henry James romaner. De er blevet filmatiseret i stort tal gennem årerne, hvilket er en smule besynderligt, for der er ikke meget håndgribeligt over James romaner, nærmest tværtimod. Det skulle især gælde for The Wings of the Dove, men hvorvidt instruktøren Iain Softley og manusforfatteren Hossein Amini har formået at løfte ånden fra bogen over i filmen, kan jeg ikke udtale mig om, da jeg ikke har læst bogen. Filmen i sig selv er blevet et seværdigt drama, hvis billedside er omtrent ligeså elegant, som den Jane Campion diskede op med i "Portræt af en kvinde".
   Filmen foregår i 1910. Den fattige, men kønne og intelligente Kate Croy er protegé hos sin velhavende tante Maud, der er opsat på at få sin niece godt gift, dvs. rigt gift. Kate er alt for bevidst om, at hun ikke kan tåle et liv i fattigdom. Derfor er det uheldigt, at hun elsker den pæne, men ikke særligt velhavende journalist Merton Denscher. Først da den rige arving Milly Theale kommer til London, aner Kate en udvej. Milly bliver nemlig betaget af Merton, som Kate præsenterer som en god ven og intet andet. Hvis Kate kan få Merton til at spille forelsket i Milly, har de chancen for at få fat i nogle af hendes penge, for den unge livsglade dame er nemlig dødssyg.
   Det er et kynisk spil, som Kate og Merton spiller, ikke mindst fordi de begge fatter sympati for Milly. Faktisk bliver Kate og Milly bedste veninder, mens Merton først forstår, hvad Milly betyder for ham efter hendes død. Slutningen er uhyggelig, for mens alt er gået efter den udspekulerede plan, er kærligheden død mellem Merton og Kate.

Instrueret af:
Iain Softley

Manuskript af:
Hossein Amini efter Henry James roman.

Medvirkende:
Helena Bonham CarterKate Croy
Linus RoacheMerton Densher
Alison ElliottMilly Theale
Elizabeth McGovernSusan
Michael GambonMr. Croy, Kates far
Alex JenningsLord Mark
Charlotte RamplingTante Maud

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk