Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Sling Blade

Produceret i:
USA 1996

Længde:
135 min.

Set:
på video 16-04-1998

Anmeldelse læst:
2701 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Sling Blade

Billy Bob Thornton har selv instrueret, skrevet manuskript og spiller hovedrollen i filmen som den lettere retarderede Karl Childers, der har boet på et hospital for sindslidende i 25 år. Da han var barn, dræbte han sin mor og hendes elsker med en le, en sling blade. Eftersom Karls forældre behandlede ham som et dyr, har opholdet på statshospitalet kun været af det gode for Karl, men nu bliver han sat fri. Hospitalsforstanderen skaffer Karl et job som mekaniker og en seng at sove i, men inden længe flytter Karl hen til drengen Frank, som han er blevet gode venner med. Der sover Karl i garagen, men deltager derudover i familiens liv. Franks mor Linda er enke, men hun har en kæreste, Doyle, der sjældent er i godt lune. Han tyranniserer den svage Linda og Frank og driller Karl og husvennen Vaughan, som er særlig sårbar, fordi han er bøsse.
   Da Doyle egenrådigt beslutter sig for at flytte ind og derefter uden Lindas vidende giver Frank en forsmag på hans idé om børneopdragelse og smider Karl ud, indser Karl, at der kun er én ting, han kan gøre.
   Sling Blade er en film, der tager sig god tid til at fortælle sin historie, men jeg under gerne filmen det. Dens personkarakteristik er mere nuanceret end man ser det i de fleste amerikanske film. Personerne i filmens verden er generelt positivt indstillede, som de også er i virkelighedens verden. Bissen Doyle er ikke beskrevet som en inkarneret djævel, men som en mand, der har personlige problemer at slås med. Sammenligningen med "Den enfoldige morder" i Weekendavisen er meget rammende, selv om Sling Blades univers er et rarere sted at være. Billy Bob Thornton var Oscar nomineret for sin hovedrolle, og man forstår hvorfor.

Instrueret af:
Billy Bob Thornton

Manuskript af:
Billy Bob Thornton efter kortfilmen "Some Call it a Slingblade".

Medvirkende:
Billy Bob ThorntonKarl Childers
Lucas BlackFrank Wheatley
Natalie CanerdayLinda Wheatley
Dwight YoakamDoyle Hargraves
John RitterVaughan Cunningham
J. T. Walshseksualforbryderen Charles Bushman
Robert DuvallKarls far
Jim Jarmuschekspedient

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Harrison Ford
Ben Affleck
Hans Zimmer
Steven Spielberg
Alan Silvestri
Sean Connery
George Clooney
Clint Eastwood
Danny Elfman
Meg Ryan
Viggo Mortensen
Hugo Weaving
Ewan McGregor
Elijah Wood
Orlando Bloom
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk