Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Sling Blade

Produceret i:
USA 1996

Længde:
135 min.

Set:
på video 16-04-1998

Anmeldelse læst:
2148 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Sling Blade

Billy Bob Thornton har selv instrueret, skrevet manuskript og spiller hovedrollen i filmen som den lettere retarderede Karl Childers, der har boet på et hospital for sindslidende i 25 år. Da han var barn, dræbte han sin mor og hendes elsker med en le, en sling blade. Eftersom Karls forældre behandlede ham som et dyr, har opholdet på statshospitalet kun været af det gode for Karl, men nu bliver han sat fri. Hospitalsforstanderen skaffer Karl et job som mekaniker og en seng at sove i, men inden længe flytter Karl hen til drengen Frank, som han er blevet gode venner med. Der sover Karl i garagen, men deltager derudover i familiens liv. Franks mor Linda er enke, men hun har en kæreste, Doyle, der sjældent er i godt lune. Han tyranniserer den svage Linda og Frank og driller Karl og husvennen Vaughan, som er særlig sårbar, fordi han er bøsse.
   Da Doyle egenrådigt beslutter sig for at flytte ind og derefter uden Lindas vidende giver Frank en forsmag på hans idé om børneopdragelse og smider Karl ud, indser Karl, at der kun er én ting, han kan gøre.
   Sling Blade er en film, der tager sig god tid til at fortælle sin historie, men jeg under gerne filmen det. Dens personkarakteristik er mere nuanceret end man ser det i de fleste amerikanske film. Personerne i filmens verden er generelt positivt indstillede, som de også er i virkelighedens verden. Bissen Doyle er ikke beskrevet som en inkarneret djævel, men som en mand, der har personlige problemer at slås med. Sammenligningen med "Den enfoldige morder" i Weekendavisen er meget rammende, selv om Sling Blades univers er et rarere sted at være. Billy Bob Thornton var Oscar nomineret for sin hovedrolle, og man forstår hvorfor.

Instrueret af:
Billy Bob Thornton

Manuskript af:
Billy Bob Thornton efter kortfilmen "Some Call it a Slingblade".

Medvirkende:
Billy Bob ThorntonKarl Childers
Lucas BlackFrank Wheatley
Natalie CanerdayLinda Wheatley
Dwight YoakamDoyle Hargraves
John RitterVaughan Cunningham
J. T. Walshseksualforbryderen Charles Bushman
Robert DuvallKarls far
Jim Jarmuschekspedient

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk