Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Sling Blade

Produceret i:
USA 1996

Længde:
135 min.

Set:
på video 16-04-1998

Anmeldelse læst:
4209 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Sling Blade

Billy Bob Thornton har selv instrueret, skrevet manuskript og spiller hovedrollen i filmen som den lettere retarderede Karl Childers, der har boet på et hospital for sindslidende i 25 år. Da han var barn, dræbte han sin mor og hendes elsker med en le, en sling blade. Eftersom Karls forældre behandlede ham som et dyr, har opholdet på statshospitalet kun været af det gode for Karl, men nu bliver han sat fri. Hospitalsforstanderen skaffer Karl et job som mekaniker og en seng at sove i, men inden længe flytter Karl hen til drengen Frank, som han er blevet gode venner med. Der sover Karl i garagen, men deltager derudover i familiens liv. Franks mor Linda er enke, men hun har en kæreste, Doyle, der sjældent er i godt lune. Han tyranniserer den svage Linda og Frank og driller Karl og husvennen Vaughan, som er særlig sårbar, fordi han er bøsse.
   Da Doyle egenrådigt beslutter sig for at flytte ind og derefter uden Lindas vidende giver Frank en forsmag på hans idé om børneopdragelse og smider Karl ud, indser Karl, at der kun er én ting, han kan gøre.
   Sling Blade er en film, der tager sig god tid til at fortælle sin historie, men jeg under gerne filmen det. Dens personkarakteristik er mere nuanceret end man ser det i de fleste amerikanske film. Personerne i filmens verden er generelt positivt indstillede, som de også er i virkelighedens verden. Bissen Doyle er ikke beskrevet som en inkarneret djævel, men som en mand, der har personlige problemer at slås med. Sammenligningen med "Den enfoldige morder" i Weekendavisen er meget rammende, selv om Sling Blades univers er et rarere sted at være. Billy Bob Thornton var Oscar nomineret for sin hovedrolle, og man forstår hvorfor.

Instrueret af:
Billy Bob Thornton

Manuskript af:
Billy Bob Thornton efter kortfilmen "Some Call it a Slingblade".

Medvirkende:
Billy Bob ThorntonKarl Childers
Lucas BlackFrank Wheatley
Natalie CanerdayLinda Wheatley
Dwight YoakamDoyle Hargraves
John RitterVaughan Cunningham
J. T. Walshseksualforbryderen Charles Bushman
Robert DuvallKarls far
Jim Jarmuschekspedient

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Hannibal
U Turn
Heartbreak Ridge
The Lord of the Rings: The Two Towers
The Limey
The Andromeda Strain
Emma
The Avengers
Goodbye, Mr. Chips


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk