Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
A Bronx Tale

Produceret i:
USA 1993

Længde:
121 min.

Set:
på TV 14-04-1998

Anmeldelse læst:
3968 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

A Bronx Tale - Gangsternes lærling

Det er ganske pudsigt, at det er filmens to hovedrolleskuespillere, der henholdsvis står for instruktion og manuskript. DeNiro instruerede A Bronx Tale på basis af Chazz Palminteris manuskript, der oven i købet er baseret på hans eget skuespil. Begge de herrer har centrale roller i filmen, nemlig som rollemodeller for den egentlige hovedperson, drengen Calogero, hvis udvikling filmen følger i 1950'ernes og 60'ernes italienskdominerede Bronx.
   Da Calogero en dag overværer en skudepisode, hvor mafiabossen Sonny skyder en anden mand ned, er Sonnys gennemborende blik så sigende, at Calogero fatter, at han skal holde munden lukket. Som tak tilbyder Sonny Calogeros far, den hæderlige og hårdarbejdende buschauffør Lorenzo, et langt bedre betalt job, men Lorenzo takker nej. Han vil ikke i mafiaens sold. Til gengæld har han svært ved at forklare sin søn, at han ikke skal omgås mafiaen. Som alle små drenge er Calogero voldsomt fascineret af Sonny og hans håndlangere. Da Sonny ikke kan få sin vilje med Lorenzo, tager han i stedet Calogero under sine vinger. Gennem sin barndom og ungdom erfarer Calogero, at både hans fars og Sonnys råd slet ikke er så ringe endda. Sonny viser sig at være en noget mere facetteret og skarpsindig person, end Lorenzo og såmænd også publikum kunne forestille sig.
   Lillo Brancato er for kedelig og bøvet som teenageren Calogero. En mere vindende personlighed ville have gjort identifikationen med Calogero nemmere. Palminteri og De Niro har derimod ikke overraskende den pondus, rollerne kræver.
   A Bronx Tale er ingen egentlig gangsterfilm, selv om filmen for en stor dels vedkommende foregår i gangstermiljøet. Det er snarere en udviklingshistorie om en dreng og de to faderfigurer, der får afgørende betydning for hans fremtid. Filmen er intet actionbrag, men en stilfædig skildring, der går tæt på personerne og miljøet.

Instrueret af:
Robert DeNiro

Manuskript af:
Chazz Palminteri efter eget skuespil.

Medvirkende:
Robert DeNiroLorenzo Anello
Chazz PalminteriSonny
Lillo BrancatoCalogero Anello som teenager
Francis CapraCalogero som dreng
Taral HicksJane
Joe PesciCarmine
Kathrine NarducciRosina Anello

 

De 20 populæreste anmeldelser:
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
Back to the Future
Picnic at Hanging Rock
Tuff Turf
American Graffiti
Shakespeare in Love
Cactus Flower
American History X
My Name Is Joe
The Matrix
Hopscotch
The Purple Rose of Cairo
Rebel Without a Cause
Festen
Out of Sight
The King and I
Saving Private Ryan
At the Circus


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk