Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Seven Years in Tibet

Produceret i:
USA, England 1997

Længde:
131 min.

Set:
i biografen 28-03-1998

Anmeldelse læst:
3615 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Syv år i Tibet

Syv år i Tibet var med i Biografklub Danmark pakken, men jeg havde egentlig ikke den store lyst til at se den, men gjorde det alligevel... Det var en god beslutning, for skal man se Syv år i Tibet, så skal det være i en stor biografsal, hvor lyd og billed rigtig kan komme til sin ret.
   Filmen begynder med bjergbestigeren Heinrich Harrers afrejse fra Østrig og hans unge kone, der venter hans barn. Bestigningen af bjerget Nanga Parbat i Kashmir er dog vigtigere end barn og kone for Heinrich, der viser sig at være en ganske usympatisk person. Han er hoven, stolt som bare pokker og utroligt selvisk.
   Heinrich og de andre bjergbestigere må opgive deres mål på grund af vejrforholdene, og ikke nok med det. Fordi Anden Verdenskrig er brudt ud, bliver de internerede af englænderne, men får dog efter nogle år held til at flygte. Sammen med ekspeditionens leder, den reelle Peter Aufschnaiter når Heinrich til Tibet. Oven i købet får de adgang til den forbudte by. Der bliver Heinrich lærer og ven med den unge Dalai Lama, hvilket er med til at forandre hans personlighed radikalt. For første gang føler han ansvar for andre end sig selv. Idyllen går i stykker, da kineserne invaderer Tibet. Heinrich tager hjem til Østrig og sin teenagesøn, der har fået en ny far i mellemtiden. Dalai Lama vil dog ikke forlade sit folk, men som vi alle ved, følte han sig til sidst tvunget til det.
   Filmen giver et gribende og letfattelig beskrivelse af Tibets skæbne samtidig med, at den fungerer som en udviklingshistorie.

Instrueret af:
Jean-Jacques Annaud

Manuskript af:
Becky Johnston efter Heinrich Harrers "Sieben Jahre in Tibet".

Medvirkende:
Brad PittHeinrich Harrer
Jamyang WangchukDalai Lama
David ThewlisPeter Aufschnaiter

 

MIDI-filer:
Main Theme (John Williams)


De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk