Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Tin Cup

Produceret i:
USA 1996

Længde:
133 min.

Set:
på video 15-03-1998

Anmeldelse læst:
3422 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Tin Cup

Ron Shelton blander gerne sport og komedie i sine film. Tin Cup minder meget om "En sikker vinder", en af Sheltons tidligere film, for i begge film konkurrerer to rivaler om en kvindes gunst, og de gør det ved hjælp af deres sport. I "En sikker vinder" var det baseball, mens omdrejningspunktet er golf i Tin Cup. Desuden spiller Kevin Costner en af de mandlige hovedroller i begge film.
   Roy 'Tin Cup' McAvoy er en afdanket golfspiller, der erhverver sig som træner i en udørk. Roy har aldrig gjort sig i de store turneringer, for hans fandenivoldske golfspil har ikke passet til hans konkurrenters velovervejede, ofte forsigtige træk.
   Da Roy møder den skæppeskønne psykolog Molly Griswold, forelsker han sig for første gang for alvor, men bitter er det, da han erfarer, at hans charmerende elev er kæreste med hans gamle rival, den slikkede David Simms, der formår at gemme på en hemmelighed; at han inderst inde er helt igennem usympatisk. Mht penge og status og selvsikkerhed kan Roy ikke på nogen måde konkurrere med David, men kan han genoptage det seriøse golfspil og vise, hvad han dur til, er der måske alligevel en chance.
   Tin Cup er overbevisende til sidst, hvor den undlader at forvandle filmen til et kvalmende eventyr. Nok får Roy pigen, men turneringen vinder han dog ikke, selv om det er tæt på. Det er besynderligt, at trekantsdramaet har en så lille betydning i historien. Man får ikke indtryk af, at David Simms ser det som en ydmygelse, at Roy smupper hans pige. Det ville ellers give ekstra grobund for fjendskabet.
   Af en komedie at være er Tin Cup temmelig lang, men der skal jo så åbenbart være plads til alle golfscenerne. Det kan netop være problemet med de film, der så entydigt fokuserer på en sportsgren. Hvad hvis man ikke er inde i terminologien? Hvad hvis man ikke interesserer sig et klap for golf, gider man så gå i biografen og se filmen?

Instrueret af:
Ron Shelton

Manuskript af:
John Norville og Ron Shelton.

Medvirkende:
Kevin CostnerRoy 'Tin Cup' McAvoy
Rene RussoMolly Griswold
Don JohnsonDavid Simms
Cheech MarinRomeo Posar
Linda HartDoreen
Rex LinnDewey
Richard LinebackCurt

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Harrison Ford
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Clint Eastwood
Hugo Weaving
Sean Connery
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Elijah Wood
Danny Elfman
Orlando Bloom
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk