Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Ice Storm

Produceret i:
USA 1997

Længde:
112 min.

Set:
i biografen 05-03-1998

Anmeldelse læst:
6589 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

The Ice Storm

Der er ikke mange lighedspunkter mellem The Ice Storm og Ang Lees forrige film, "Fornuft og følelse". Det skulle da være Lees visuelle beherskelse af mediet. Sammenlignet med "Fornuft og følelse" er det sværere at pege denne films centrale temaer ud.
  
   The Ice Storm foregår i 70'erne i en soveby beboet af den højere middelklasse omkring et naturskønt område. Handlingen foregår lige omkring Thanksgiving, hvor sønnen i familien Hood, Paul, tager hjem på ferie fra college. De kolde udendørs temperaturer er et billede på atmosfæren inden døre, hvor ægteparret Ben og Elena knap er på talefod. Ben er Elena utro med nabokonen Janey Carver, men Elenas tavse frustrationer har andre dybereliggende årsager end hendes mistanke om Bens affære. Ben og Elena har ikke nok nærvær til at se, at deres 14-årige surmulende teenagedatter Wendy er en fremmelig tøs, der er ved at blive kvinde. Hun og naboens drenge, Mikey og Sandy, er i en fase, hvor de begynder at interessere sig for deres egen og det andet køns seksualitet.
   The Ice Storm har altså to familier i fokus. Materielt er de velstillede, men åndeligt og etisk er de på vildveje. Ang Lees film beskriver et årti, hvor ansvarsløsheden og opmærksomheden på egne behov fulgte med frigjortheden, der måske alligevel kun er tilsyneladende. Det er næsten givet på forhånd, at denne livsopfattelse kun kan føre til ulyksalighed. Filmen slutter med en snestorm og en tragedie. The Ice Storm har bare den fejl, at den kan opfattes som lige så kold som sin titel og sine personer, som man nok sympatiserer med, men aldrig kommer til helt at identificere sig med.

Instrueret af:
Ang Lee

Manuskript af:
James Schamus efter Rick Moodys roman.

Medvirkende:
Kevin KlineBen Hood
Joan AllenElena Hood
Henry CzernyGeorge Clair
Adam Hann-ByrdSandy Carver
Tobey MaguirePaul Hood
Christina RicciWendy Hood
Jamey SheridanJim Carver
Elijah WoodMikey Carver
Sigourney WeaverJaney Carver
David KrumholtzFrancis Davenport

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk