Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Copland

Produceret i:
USA 1997

Længde:
105 min.

Set:
i biografen 26-02-1998

Anmeldelse læst:
5147 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Copland

Copland har fået en del omtale, fordi actionmaskinen Sylvester Stallone ses i en seriøs rolle sammen med tunge drenge som Harvey Keitel og Robert DeNiro. Derudover er Copland også et kriminaldrama med noget på hjertet.
   Freddy Heflin er den godmodige sherif, i lillebyen Garrison, New Jersey. Freddy er dog langt fra byens eneste politimand. Garrison er copland, stedet hvor alle New Yorker-strisserne har slået sig ned med deres familier for at komme på afstand af deres brutale arbejdsplads. Idyllen findes dog kun i de ydre lag, for strisserne har et særligt netværk, også til mennesker som officielt er deres fjender, men Freddy vælger at lukke øjnene for korruptionen.
   Freddy er en skikkelse fra tragedien. En mand hvis største drøm det er at blive New Yorker-strisser, men gang på gang bliver afvist, fordi han er stokdøv på det ene øre. Høreskaden pådrog han sig, da han som yngre reddede pigen Liz fra druknedøden. Freddy er forelsket i Liz, men hun er gift med en copper, ulykkeligt oven i købet.
   Da politihelten Murray Babitch skyder to ubevæbnede sorte flugtbilister, begår han tilsyneladende selvmord på gerningsstedet. I virkeligheden er det dog onklen Ray Donlan, konge af copland, der har hjulpet Babitch med at gå under jorden. I kraft af sine forbindelser mener Donlan, at han kan skaffe nevøen en ny identitet, men for en gangs skyld svigter netværket. Efter skuddramaet dukker Moe Tilden fra Interne affærer op. Med Freddys hjælp kan han måske komme til bunds i al korruptionen, der også omfatter Freddys nære ven Gary Figgis, der bruger pengene på stoffer. Freddy skal selvfølgelig ikke have klinket noget, men efterhånden udvikler tingene sig sådan i Garrison, at Freddy ikke længere kan vende den anden kind til.
   Copland slutter også med en brutal skudepisode, men der er ikke meget Rambo over den, heldigvis, for det står klart, at Freddy ikke har en chance uden hjælp.
   Hovedtemaet er altså korruption inden for den stand, der netop skal forsøge at stoppe den slags ulovligheder, men Ray Donlans gruppe går heller ikke i vejen for mord. Loyalitet er også et vigtigt tema, ikke mindst i forhold til sheriffen Freddy, der har dilemmaet helt inde på livet.
   Fremragende spillet af Stallone, der tog 30kg på til rollen og ikke ligner Rocky særligt meget...

Instrueret af:
James Mangold

Musik komponeret af:
Howard Shore

Manuskript af:
James Mangold.

Medvirkende:
Sylvester StalloneFreddy Heflin
Harvey KeitelRay Donlan
Annabella SciorraLiz
Robert DeNiroMoe Tilden
Ray LiottaGary Figgis
Michael RapaportMurray Babitch
Cathy MoriartyMrs. Donlan
Robert Patrick?
Janeane Garofalo?
Noah Emmerich?
John Spencer?
Frank Vincent?

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk