Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Miracle Worker

Produceret i:
USA 1962

Længde:
107 min.

Set:
på TV 11-02-1998

Anmeldelse læst:
5067 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Helen Kellers triumf

For hvad der forekommer mig at være langt tilbage i min barndom så jeg Helen Kellers triumf, og den gjorde et uudsletteligt indtryk på mig. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at dette drama skulle jeg se, da den blev sendt igen.
   Helen Kellers triumf er den bevægende historie bygget på autentiske begivenheder om, hvordan den blinde og døve Helen Keller lærer at kommunikere med omverdenen sidt i forrige århundrede. Pigen mistede sit syn og sin hørelse på grund af sygdom som barn. Hendes forældre, et velhavende sydstatsægtepar, har opgivet deres datters udvikling, men vil ikke sende hende på et hjem.
   Omvæltningen sker, da den unge lærerinde Anne Sullivan som familiens sidste håb ankommer til Keller-hjemmet. Hun har selv været næsten blind, men er efter flere operationer i stand til at se og læse. Anne Sullivans metoder er ret utraditionelle og falder da heller ikke i god jord hos Kaptajn Keller, så efter en tid får Anne bare to uger til sit forehavende. Til gengæld kræver Anne, at hun og Helen skal være helt isolerede fra alle andre i den periode. Kun derved kan hun få Helen til at blive afhængig af hende og afhængig af lærdom. En prægtig og energisk scene, der ofte fremhæves, er den lange seje fysiske og psykiske kamp mellem lærer og elev i familiens spisestue, hvor Anne prøver at få Helen til at have bordmanerer, fx spise med kniv og gaffel, som alle andre.
   Der er megen melodrama, men også mange følelser, der fremstår rene og autentiske. Anne Bancroft er formidable som den stædige Anne Sullivan, der har en ulykkelig barndom bag sig, men blev reddet på grund af boglig dygtiggørelse. Jo, filmen fik mig igen til at tudbrøle til sidst; den er ikke blevet mindre virkningsfuld med tiden.

Instrueret af:
Arthur Penn

Manuskript af:
William Gibson efter et skuespil af Gibson samt Helen Kellers selvbiografi.

Medvirkende:
Patty DukeHelen Keller
Anne BancroftAnne Sullivan
Victor JoryCaptain Keller
Inga SwensonKate Keller
Andrew PrineJames Keller
Beah RichardsViney

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Ewan McGregor
Clint Eastwood
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk