Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Miracle Worker

Produceret i:
USA 1962

Længde:
107 min.

Set:
på TV 11-02-1998

Anmeldelse læst:
4774 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Helen Kellers triumf

For hvad der forekommer mig at være langt tilbage i min barndom så jeg Helen Kellers triumf, og den gjorde et uudsletteligt indtryk på mig. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at dette drama skulle jeg se, da den blev sendt igen.
   Helen Kellers triumf er den bevægende historie bygget på autentiske begivenheder om, hvordan den blinde og døve Helen Keller lærer at kommunikere med omverdenen sidt i forrige århundrede. Pigen mistede sit syn og sin hørelse på grund af sygdom som barn. Hendes forældre, et velhavende sydstatsægtepar, har opgivet deres datters udvikling, men vil ikke sende hende på et hjem.
   Omvæltningen sker, da den unge lærerinde Anne Sullivan som familiens sidste håb ankommer til Keller-hjemmet. Hun har selv været næsten blind, men er efter flere operationer i stand til at se og læse. Anne Sullivans metoder er ret utraditionelle og falder da heller ikke i god jord hos Kaptajn Keller, så efter en tid får Anne bare to uger til sit forehavende. Til gengæld kræver Anne, at hun og Helen skal være helt isolerede fra alle andre i den periode. Kun derved kan hun få Helen til at blive afhængig af hende og afhængig af lærdom. En prægtig og energisk scene, der ofte fremhæves, er den lange seje fysiske og psykiske kamp mellem lærer og elev i familiens spisestue, hvor Anne prøver at få Helen til at have bordmanerer, fx spise med kniv og gaffel, som alle andre.
   Der er megen melodrama, men også mange følelser, der fremstår rene og autentiske. Anne Bancroft er formidable som den stædige Anne Sullivan, der har en ulykkelig barndom bag sig, men blev reddet på grund af boglig dygtiggørelse. Jo, filmen fik mig igen til at tudbrøle til sidst; den er ikke blevet mindre virkningsfuld med tiden.

Instrueret af:
Arthur Penn

Manuskript af:
William Gibson efter et skuespil af Gibson samt Helen Kellers selvbiografi.

Medvirkende:
Patty DukeHelen Keller
Anne BancroftAnne Sullivan
Victor JoryCaptain Keller
Inga SwensonKate Keller
Andrew PrineJames Keller
Beah RichardsViney

 

Jeres 20 favoritter:
The Phantom of the Opera
Emma
Pearl Harbor
The Lord of the Rings: The Two Towers
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Batman Begins
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Picnic at Hanging Rock
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
Shakespeare in Love
Bridget Jones´s Diary


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk