Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Donnie Brasco

Produceret i:
USA 1997

Længde:
127 min.

Set:
i biografen 09-12-1997

Anmeldelse læst:
4805 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Donnie Brasco

Det er forståeligt, at Al Pacino i begyndelsen har værgret sig en smule mod at spille italiensk gangster for 117 gang, men rollen byder på den forandring, at Pacinos person, Lefty Ruggiero, ikke er en magtfuld mafiaboss, men er en ussel håndlanger og fupmager, der har slået 26 mennesker ihjel uden at det er blevet 'præmieret' med en højere rang inden for mafiahierarkiet. Lefty lugter dog succes, da han gør bekendtskab med den unge smykkehandler Donnie Brasco, der heller ikke er helt fin i kanten. Donnie bliver Leftys protege og bliver indviet i en temmelig uglamourøs mafiaverden. Hvad Lefty og hans kumpaner ikke ved er, at Donnie i virkeligheden hedder Joe Pistone, har kone og tre små piger i en pæn forstad og arbejder som FBI-agent med det formål at optrævle mafiaen.
   Problemet opstår, da Donnie begynder at få samvittighedskvaler over for Lefty, der behandler ham som en søn. Lefty er på mange måder et usselt menneske, men det er svært ikke at have medlidenhed med ham. Samtidig har Donnie svært ved at glide tilbage i sin rolle som far og ægtemand. Hans kone Maggie har alt for ret, da hun beskylder ham for at blive lige som dem, han udspionerer. Filmen er bygget over virkelige begivenheder bygget over Joe Pistones egen beretning, der her ender med, at FBI får fingrene i Donnie / Joe, inden han går i opløsning. Nu har de nok materiale til at fælde adskillige gangstere, både store og små. Joe bliver belønnet for sit arbejde, men han må leve med visheden om, at Lefty vil blive likvideret p.g.a. ham, fordi han sagde god for ham.
   Donnie Brasco har mange kvaliteter, men den er en lille film, måske netop fordi den piller myterne, alle de storslåede drømme, ned.

Instrueret af:
Mike Newell

Manuskript af:
Paul Attanasio efter Joe Pistones selvbiografi "Donnie Brasco, My Undercover Life in the Mafia".

Medvirkende:
Al PacinoLefty Ruggiero
Johnny DeppDonnie Brasco / Joe Pistone
Michael MadsenSonny Black
Bruno KirbyRitchie
Anne HecheMaggie
James RussoPaulie
Paul Giamatti?
Val Avery?

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk