Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Brassed Off

Produceret i:
USA, England 1996

Længde:
107 min.

Set:
i biografen 18-10-1997

Anmeldelse læst:
61350 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...Denne film er bedømt til 7 ud af 8...
 (7.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Brassed Off

Den for mig ukendte instruktør og manuskriptforfatter Mark Hermans Brassed Off holder en fin balance mellem komedien og socialrealismen. Alvoren gør filmen til mere end en grinagtige bagatel, mens humoren hindrer "nu kan det vist ikke blive meget værre"-stemningen fra eksempelvis Ken Loachs film.
   Brassed Off foregår i Grimley, en lille kulmineby i Midtengland, i begyndelsen af 90'erne, hvor minelukningerne hærgede. Minearbejderne får stillet et ultimatum af ledelsen: De kan enten tage en stor pose fratrædelsespenge og gå, eller de kan få minens potentiale revurderet, men så bliver der taget i godtgørelse. Ryger jobbet, ryger byens brassband også, lyder meldingerne fra orkestermedlemmerne. Det passer ikke den musikelskende og ambitiøse dirigent Danny, der er sikker på, at brassbandet kan kvalificere sig til brassbandfinalen i Royal Albert Hall om kort tid. I første omgang bliver hans redning Gloria, et heldigt eksemplar af et bysbarn, der nyligt er vendt hjem til barndomsbyen. Der lyder oven i købet romantiske toner mellem hende og den jævnaldrende minearbejder Andy.
   Alt ramler sammen, da minen lukker, ikke mindst fordi et flertal tog imod pengene uden at kæmpe for minens overlevelse. Dannys søn Andy er en af forrædderne, hvis økonomiske problemer er så voldsomme, at hans kone forlader ham med deres mange børn, da lånehajerne tømmer hans hus for værdier. Samtidig bliver Danny hospitalsindlagt p.g.a. kulstøv i lungerne. Oven i det kommer Gloria i unåde, fordi det viser sig, at hun arbejder for minens ledelse med at skrive en vurdering af minens rentabilitet. Hun føler sig alvorligt røvrendt, da det viser sig, at ledelsen aldrig havde tænkt sig at anvende hendes rapport. For at råde bod financierer hun brassbandets optræden i London, hvor de selvfølgelig løber af med sejren. Musikken er ikke alt i livet, men den er en opløftende del af det.

Instrueret af:
Mark Herman

Manuskript af:
Mark Herman.

Medvirkende:
Pete PostlethwaiteDanny
Ewan McGregorAndy
Tara FitzgeraldGloria
Stephen TompkinsonPhil
Jim CarterHarry
Kenneth ColleyGreasley
Peter GunnSimmo
Melanie HillSandra
Mary HealeyIda
Philip JacksonJim
Sue JohnstonVera
Peter MartinErnie
Stephen MooreMackenzie

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk