Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Ådalen 31

Produceret i:
Sverige 1969

Længde:
110 min.

Set:
på TV 12-10-1997

Anmeldelse læst:
2981 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Oprør i Ådalen

"Oprøret i Ådalen" er baseret på en virkelig hændelse. Arbejderne på papirfabrikken i Ådalen sympatistrejker med fabriksarbejderne på en anden egen, hvor ledelsen vil forringe arbejdernes kår. Det kommer til optøjer, da fabriksledelsen efter mange ugers strejke sender bud efter strejkebryddere. Så bliver militæret hidkaldt, hvilket blot gør situationen endnu værre. Under en protestaktion skyder militæret på arbejderne og dræber fem. Det resulterer i en generalstrejke og den konservative regerings afgang, fortæller slutteksterne. Filmens budskab er, at viden og uddannelse er forudsætningen for at samfund, hvori alle er lige.
   Filmens hovedpersoner er en familie, hvis overhoved, den fornuftige Harald, er en af de dræbte. Det hele kompliceres af, at den ældste søn Kjell i al hemmelighed har været kæreste med papirfabrikforvalterens søde datter Anna, der er gået hen og blevet gravid. Moren tager resulut Anna med til en 'ekspert i kvindesygdomme', hvor Anna får fostret fjernet uden sin fars og barnets fars viden eller accept.
   Det er oplagt at sammenligne filmen med Ken Loachs værker, men Widerberg er dog mindre harm end Loach, der ikke kan se det mindste formildende træk ved magthaverne. Widerberg opfatter ikke tingene i så sort og hvidt. Han skildrer forvalteren en del mere unuanceret. Annas mor er nok filmens mest usympatiske person.

Instrueret af:
Bo Widerberg

Manuskript af:
Bo Widerberg.

Medvirkende:
Peter SchildtKjell
Kerstin TideliusKjells mor
Roland HedlundHarald, Kjells far
Stefan FeierbachÅke
Marie De GoerAnna
Anita BjörkAnnas mor
Oluf BergströmPapirfabrikforvalteren, Annas far
Jonas BergströmNisse

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk