Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Fifth Element

Produceret i:
USA, Frankrig 1997

Længde:
127 min.

Set:
i biografen 08-08-1997

Anmeldelse læst:
8296 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...Denne film er af 3 personer bedømt til i snit 7.3 ud af 8...
 (7.3/3)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Det femte element

Luc Bessons Det femte element har været ventet med spænding, fordi den er en af de ganske få nyere science fiction-film, der er blevet til uden om normal Hollywood-standardisering.
   Besson er berømt og berygtet for at lægge langt større vægt på den ydre æstetik end selve historien og persontegningen. I Det femte element gør han det igen. Filmen er ganske enkel overdådig, men også forfriskende anderledes, fordi Besson har hentet inspiration i europæiske sci-fi tegneserier som "Linda og Valentin". Den outrerede modeskaber Jean-Paul Gaultier har stået for alle de opsigtsvækkende kreationer.
   Visuelt har fantasien fået frit spil. Til gengæld halter handlingen lidt, hvilket man dog først opdager efter at have set filmen. Det forrygende tempo giver ikke tid til sådanne spekulationer.
   Hvert femte årtusinde har det onde, materialiseret i en stor ildkugle, der bare vokser og vokser, mulighed for at udslette alt liv. Kun hvis de fem elementer bringes sammen på et bestemt sted, er det godes eksistens sikret. De fire elementer kender vi, men det femte element? Det er en spinkel ungmø Leeloo, skrøbelig og bomstærk på en og samme tid. Hun, der til at begynde med ikke forstår engelsk, får en ublid start på jorden. Heldigvis kommer Bruce Willis til hjælp, en forhutlet taxachauffør, der selvfølgelig er forhenværende superagent.
   Kampen om de fire elementer begynder, og tiden er kort. Vito Cornelius er præsten, der som den eneste har fået hemmeligheden om de fem elementer overleveret, men han, Leeloo og Korben møder masser af modstand, ikke mindst fra Zorg, en skruppelløs rigmand, der står i ledtog med det onde.
   Af og til går filmen helt i spagat, for eksempel er Chris Tucker fuldstændig vild og overgearet som den selvsmagende DJ Ruby Rhod. Det er morsomt og modigt, men ups, så røg handlingen vist lidt ud på et sidespor igen. Det femte element er altså ingen dybsindig film, men på sine egne præmisser som uforpligtende sci-fi-eventyr er den ganske vellykket.

Instrueret af:
Luc Besson

Musik komponeret af:
Eric Serra

Manuskript af:
Luc Besson og Mark Robert Kamen.

Medvirkende:
Bruce WillisKorben Dallas
Milla JovovichLeeloo
Ian HolmVito Cornelius
Gary OldmanJean-Baptiste Emmanuel Zorg
Chris TuckerRuby Rhod
Luke PerryBilly
Bryon JamesGeneral Munro
TrickyZorgs højre hånd
Mathieu KassovitzMugger
Julie T. WallaceMajor Iceborg

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Ewan McGregor
Clint Eastwood
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk