Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Geronimo - An American Legend

Produceret i:
USA 1993

Længde:
115 min.

Set:
på TV 21-07-1997

Anmeldelse læst:
4671 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Geronimo

Geronimo er endnu en af de prisværdige omskrivelser af det vilde Vestens historier, som Hollywood-fabrikken spyttede ganske mange ud af for et par år siden. Geronimo handler dog mindre om Apache-krigeren end om de amerikanske soldater, der fangede og forhandlede med ham. Filmens fortæller er den grønne løjtnant Britton Davis, der kommer under den erfarne og afholdte løjtnant Charles Gatewoods vinger. Gatewood har et nærmest venskabeligt forhold til Geronimo, som han til sidst dog kommer til at føre bag lyset, da han opfordret af general Miles tilbyder Geronimo og hans krigere en aftale, som amerikanerne aldrig har tænkt sig at honorere.
   Kavaleriet har en tvetydig funktion i forhold til indianerne, for kavaleriet er spydspidsen i den hvide races ekspansion, men samtidig beskytter kavaleriet indianerne mod overgreb fra hvide lykkejægere, der modtager penge fra Mexico for skalpe. Oftest går denne skalpejagt ud over fredeligere stammer end Apacherne. Sporhunden Al Sieber og den øverstbefalende George Crook er lige som Charles Gatewood ikke helt lykkelige for deres rolle i indianerkrigene, hvilket da også ender med begge mænds afsked.
   Geronimo er produceret med noble motiver, men det kan desværre ikke opveje filmens træghed. Dramatisk er den simpelthen ikke særligt spændende. Fortælleren har en så lille rolle, at han umuligt kan blive identifikationspunktet, men de andre personer giver heller ikke nogen større mulighed for identifikation.

Instrueret af:
Walter Hill

Manuskript af:
John Milius og Larry Gross.

Medvirkende:
Jason PatrickLøjtnant Charles Gatewood
Matt DamonLøjtnant Britton Davis
Gene HackmanBrigadegeneral George Crook
Robert DuvallAl Sieber
Wes StudiGeronimo
Rodney A. GrantMangas
Kevin TigheBrigadegeneral Nelson Miles
Steve ReevisChato

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk