Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Dante's Peak

Produceret i:
USA 1997

Længde:
109 min.

Set:
i biografen 03-06-1997

Anmeldelse læst:
3885 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Dante's Peak

Dante's Peak er endnu en i rækken af katastrofefilm, der er på højeste mode lige nu. Den seneste er "Anacondo", der har fået mange drag over nakken af anmelderne. Så slemt gik det nu ikke for Dante's Peak, som også har fordel af at byde på lidt mere historie end den stormombruste "Twister".
   Dante's Peak er en lille hyggelig provinsby, der netop har fået papir på sine kvaliteter i en landsomspændende konkurrence. Byens borgmester er en enlig mor, Rachel Waldo, der bestyrer sit eget kaffemaleri og kaffebar. Der kommer dog sprækker i idyllen, da vulkaneksperten Harry Dalton dukker op. Harry er temmelig sikker på, at vulkanen, der hæver sig over byen, sin navnefælle, meget snart vil komme i udbrud. Han opfordrer byen til at gå i forhøjet alarmberedskab, hvilket er upopulært hos visse medlemmer i byrådet, der er bekymret for byens projekterede ekspansion. Harry bliver dog undsagt af sin overordnede Paul Dreyfus. Vulkanologernes efterforskninger tyder dog heller ikke på forøget vulkansk aktivitet, men selv de mindste tegn mener Harry skal tages alvorligt.
   Dante's Peak byder selvfølgelig også på romantik. Borgmesteren og Harry Dalton bliver nemlig tiltrukket af hinanden, og Rachel er den eneste, der tager Harrys advarsler alvorligt. Da evakuering af byen endelig kommer på tale er det selvfølgelig for sent.
   Rachels to nuttede unger tager op til bedstemorens hytte for at overtale den stædige gamle kone, som jeg sad og blev helt sur på. De to børns redningsaktion virkede ikke særlig logisk, men for at Rachel og Harry skal ud og kæmpe mod vulkanen sammen, var det åbenbart nødvendigt.
   Filmen er flot underholdning, men var det ikke for biografens store lærrede, kunne det godt være, at stjernes antal blev formindsket lidt.

Instrueret af:
Roger Donaldson

Manuskript af:
Leslie Bohem.

Medvirkende:
Pierce BrosnanHarry Dalton
Linda HamiltonRachel Waldo
Elizabeth HoffmanRuth
Charles HallahanPaul Dreyfus
Jeremy FoleyGraham Waldo
Jamie Renée SmithLauren Waldo

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk