Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Lone Star

Produceret i:
USA 1996

Længde:
135 min.

Set:
i biografen 05-03-1997

Anmeldelse læst:
2855 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Lone Star

Titlen Lone Star giver måske associationer til en god gammeldaws western, men selv om filmen også er optaget af fortiden, er det nutiden og fremtiden, der gælder. Lone Star foregår i en en provinsby i Texas (The Lone Star State) på kanten til det fattige Mexico, hvorfra illegale indvandrere vælter ind - nu som før. Byen er altså en etnisk smeltedigel på både godt og ondt.
  
   Mens byens stilfærdige sherif Sam Deeds finder sammen med sin gamle barndomskæreste, skolelærerinden Pilar, slås forældrene på Pilars skole om hvilken historie, der er den rigtige og ikke mindst hvilken eleverne skal undervises i. Historien dukker meget håndgribeligt op med fundet af en gammel sherifstjerne og et skelet, der viser sig at tilhøre Charlie Wade, der var sherif før Sams legendariske far Buddy. Borgmesteren Hollis Pogue og andre bysbørn ser ikke gerne, at Sam roder op i fortiden, men Sam insisterer på at gøre sin pligt. Desuden har han selv en interesse i sagen, for hans nu afdøde far, som Sam havde et anstrengt forhold til, er en af de mistænkte, fordi han ikke brød sig om Wades korrupte og racistiske regime.
  
   Under de mange handlingstråde ligger en opfordring til tolerance. Det er først og fremmest møntet på det multietniske og multikulturelle samfund, som byen, ja mange byer er, men at filmen også plæderer for seksuel tolerance ses i forholdet mellem Sam og Pilar, der vælger at fortsætte forholdet, selv da de finder ud af, at de er halvsøskende. Pilar forsikrer dog Sam om, at hun ikke kan få flere børn.
   Overgangene mellem fortid og nutid løses behændigt i en film, hvor fortiden hele tiden trænger sig på. I visse tilfælde bør den undersøges nærmere, i andre bør den ignoreres, så man kan få en ny start.

Instrueret af:
John Sayles

Manuskript af:
John Sayles.

Medvirkende:
Chris CooperSam Deeds
Kris KristoffersonCharlie Wade
Matthew McConaugheyBuddy Deeds
Elizabeth PeñaPilar
Joe MortonDelmore Payne
Frances McDormandBunny Deeds
Clifton JamesHollis Pogue
Miriam ColonMercedes Cruz
Ron CanadaOtis Payne
Eddie RobinsonChet Payne
Tony Plana?
Tony Amendola?

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
The Horse Whisperer
Blinkende lygter
Dogville
Identity
Road to Perdition
U Turn
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Hannibal
The Limey
Heartbreak Ridge


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk