Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Evita

Produceret i:
USA 1996

Længde:
135 min.

Set:
i biografen 11-02-1997

Anmeldelse læst:
4201 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Evita

Mediehurlumhejet har i høj grad ledsaget Alan Parkers musicalfilmatisering Evita, ikke mindst på grund af den evigt kontroversielle Madonna i hovedrollen som Evita. Madonna gør det faktisk fremragende, og efter at have set filmen har jeg svært ved at se en hvæsende Michelle Pfeiffer eller en aldrende Meryl Streep i den krævende hovedrolle. Madonna kan både udstråle den unge Eva Duartes frækhed og den modne Eva Perons klasse.
   Evita er ikke en musical, for der er næsten ingen dansenumre; det er et syngespil. Præcis som i "Pigen med paraplyerne" synges alt! Sangene kan virke som en bremse på fremdriften og spændingen, men filmen var variende nok til, at jeg i hvert fald ikke kedede mig. Først i slutningen følte jeg, at Parker trak showet i langdrag. Det havde måske været en fordel at have større kendskab til Andrew Lloyd-Webbers sange, men det gik endda.
  
   Evita handler om Eva Duartes opstigning fra provinstøs fra arbejderklassen til Præsident Juan Perons magffulde hustru. Eva bruger mændene som trappetrin på sin vej mod tinderne i show biz og siden i politik. Filmen forholder sig temmelig kritisk til Eva i modsætning til, hvad visse anmeldere har hævdet. Eva vil det bedste for folket, som hun jo er én af, men hun kan alligevel ikke lade være med at favorisere sig selv og udnytte alle dem, der kan være til gavn for hendes karriere. Antonio Banderas spiller den allestedsnærværende kommentator Ché, der er med til at gøre publikum opmærksom på Evas mangler.
  
   Sangkvaliteten er ret uensartet, men det var måske også afhængig af sangenes sværhedsgrad. Nogle gange lød Banderas stemme nydelig; andre gange var den pinlig.

Instrueret af:
Alan Parker

Manuskript af:
Alan Parker og Oliver Stone efter Andrew Lloyd Webbers og Tim Rices musical.

Medvirkende:
MadonnaEva Peron
Jonathan PryceJuan Peron
Antonio BanderasChé
Jimmy NailAugustin Magaldi

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk