Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Michael Collins

Produceret i:
USA, Irland 1996

Længde:
130 min.

Set:
i biografen 06-02-1997

Anmeldelse læst:
5956 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Michael Collins

Med Michael Collins er Neil Jordan på krigsstien med et nyt sobert politisk drama. Filmen giver et godt overblik over Irlands historie fra Påskeopstanden i 1916 til drabet på Michael Collins i 1922 efter at han havde sikret størstedelen af Irland frihed.
   Liam Neeson spiller Michael Collins med autoritet og karisma. Mens den politiske taktiker De Valera tog til USA for at få den mægtige nation til at godkende et selvstændigt Irland, så indførte Michael Collins som krigsminister en ny og effektiv guerillataktik. Hans folk var civilklædte unge mænd, der lynhurtigt slog til i attentater på ansatte og forrædere i den britiske administration.
   Collins udmatter englænderne, der indviljer i at lave en fredsaftale. Collins bliver sendt af sted og opnår det højest opnåelige: en irsk stat uden den britiske Ulsterprovins, der skal sværge troskab til den engelske trone. De Valera, der efter filmens udsagn er vidne om, at den løsning, som Collins har trumfet igennem, er det højeste, man kunne håbe på, gør alligevel Collins til syndebuk. DeValera nægter sammen med sine delegerede at skrive under på traktaten på trods af et flertal i befolkningen. Borgerkrigen er en realitet. Collins selv bliver lokket i baghold og myrdet på vej mod forhandlinger med De Valera. Filmen mere end antyder, at De Valera har en finger med i spillet.
   Filmen handler også om Collins forhold til sin gode ven Harry Boland, der vælger De Valeras side, da det gælder og efter at kvinden Kitty Kiernan, som de begge efterstræbte, har givet sit hjerte til Collins.
   Michael Collins er ikke udpræget anti-britisk, for den viser jo faktisk, at det ikke var briterne, der dræbte irernes helt, men irerne selv.

Instrueret af:
Neil Jordan

Manuskript af:
Neil Jordan.

Medvirkende:
Liam NeesonMichael Collins
Alan RickmanEamon De Valera
Aidan QuinnHarry Boland
Julia RobertsKitty Kiernan
Stephen ReaNed Broy
Charles DanceSoames
Ian HartCollins højrehånd
Brendan Gleeson?

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Three Kings
The Waterboy
K-19
American History X
Pearl Harbor
On her Majesty's Secret Service
Live and Let Die
From Dust till Dawn
Dogma
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Shakespeare in Love
The Horse Whisperer
Dogville
Blinkende lygter
Identity


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk