Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Sleepers

Produceret i:
USA 1996

Længde:
147 min.

Set:
i biografen 30-01-1997

Anmeldelse læst:
5199 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Sleepers

Sleepers handler om retfærdig hævn, men ikke med Domstolens velsignelse som i "A Time to Kill". Den første del af filmen udspiller sig i Hell's Kitchen, NY, i 60'erne, hvor fire gode venner Shakes, Michael, Tommy og John vokser op med drømmene i behold. De drømme bliver knust, da en drengestreg uforvarende ender i blodigt alvor. De fire drenge bliver dømt til at tilbringe et år på Wilkinsons Drengehjem for unge kriminelle. Barndommen er slut, for der bliver tortureret, voldtaget og ydmyget af den sadistiske og pædofile fangevogter Nokes og hans lige så forkvaklede kolleger. Filmen viser kun lige netop nok til, at man tager drengenes mareridt med hjem i seng!
  
   Tolv år senere dræber Tommy og John deres gamle plageånd Nokes efter et tilfældigt møde på en bar. Chancen for de to hærdede kriminelle for at gå fri er lig med nul, indtil drabet bliver et led i en større hævnagt. Michael og Shakes har nemlig i modsætning til Tommy og John klaret sig godt i verden. De er blevet henholdsvis advokat og journalist, og Michael melder sig med det samme som anklager i sagen. Den fordrukne og fallerede Danny Snyder bliver forsvarsadvokat, så sagen synes næsten tabt på forhånd, men Michael, Shakes og vennerne i Hell's Kitchen, deriblandt godfather King Benny og Fader Bobby, har en plan, der er skjult for offentligheden.
   Uden offentlighedens viden får vennerne ram på de mænd, der stjal deres barndom, og får miskrediteret drengehjemmet.
  
   Sleepers er en gribende film om sammenhold og udfrielse gennem hævn. Som manuskriptet foreligger, kan filmen umuligt andet end komme til at optræde som to ret så separate dele. Havde filmen været lidt længere, ville det have været passende med en pause imellem, for det er svært at identificere smådrengene med de voksne mænd, som de vupti bliver. På trods af sin længde er Sleepers konstant gribende og underholdende, men at den skulle være bygget på en sand historie, det har jeg lidt svært ved at tro på.

Instrueret af:
Barry Levinson

Manuskript af:
Barry Levinson efter Lorenzo Carcaterras roman.

Medvirkende:
Jason PatrickShakes
Joe PerrinoShakes som dreng
Brad PittMichael
Brad RenfroMichael som dreng
Kevin BaconSean Nokes
Robert De NiroFader Bobby
Ron EldardJohn
Billy CrudrupTommy
Minnie DriverCarol
Bruno KirbyShakes far
Vittorio GassmanKing Benny
Dustin HoffmanDanny Snyder
Frank MedranoFat Macho

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Hans Zimmer
Harrison Ford
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Hugo Weaving
Clint Eastwood
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Sean Connery
Elijah Wood
Orlando Bloom
Danny Elfman
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk