Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Less than Zero

Produceret i:
USA 1987

Længde:
100 min.

Set:
på TV 15-01-1997

Anmeldelse læst:
26310 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...Denne film er bedømt til 3 ud af 8...
 (3.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Livet i overhalingsbanen

Livet i overhalingsbanen er en uinteressant filmatisering af en Bret Easton Ellis-roman. Jeg spørger mig selv, om der overhovedet kan komme spændende film ud af forfatterens bøger, der alle handler om rige ulykkelige og mentalt usunde mennesker, hvis trivielle liv skildres. På en eller anden måde angår de ikke rigtigt læseren / tilskueren.
  
   Clay, Blair og Julian, der er indbegrebet af L.A.s rige og smukke ungdom, skal skilles efter highschool, da Clay skal på universitetet udenbys. Et halvt år senere er meget forandret, da Clay kommer hjem til jul. Hans kæreste Blair har i mellemtiden været ham utro med Julian. Blair er i gang med en modelkarriere, og Julian er gået nedenom og hjem som pladeproducer. Hvad mere er, begge er stofafhængige. Blair, der har nogenlunde kontrol over sit forbrug, beder Clay hjælpe Julian, der er langt ude. Julian er blevet smidt ud hjemmefra og har opbygget en kæmpegæld til den glatte pusher Rip. Clay forsøger at hjælpe Julian, men det er for sent.
   I en klam udtoning ved Julians grav lover Blair at følge Clay til hans universitet belært af grum erfaring.
  
   Andrew McCarthy og Jami Gertz er temmelig intetsigende som kæresteparret, men Robert Downey, Jr. virkelig får skabt en overbevisende figur ud af sit narkovrag. James Spader er også værd at nævne som den slimede Rip.
  
   Instruktøren har valgt at vise de riges verden, som vi er vant til at se den i diverse TV-serier: glamourøs og skinnende - i klipningen er filmen også TV-serieagtig. I mine øjne er det et forkert æstetisk valg, for det er umuligt at leve sig helt ind i den verden, som man godt ved, er et resultat af ens fordomme og Hollywoods eget imagemaskineri. Livet i overhalingsbanen ændrer ikke på ens opfattelse, og hverken dens miljø eller personer fængsler. Hvem snakkede om verfremdungseffekt?

Instrueret af:
Marek Kanievska

Manuskript af:
Harley Peyton efter roman af Bret Easton Ellis.

Medvirkende:
Andrew McCarthyClay
Jami GertzBlair
Robert Downey, Jr.Julian
James SpaderRip
Nicholas PryorBenjamin Wells
Tony BillBradford Easton
Michael BowenHop

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk