Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Blood Simple

Produceret i:
USA 1984

Længde:
95 min.

Set:
på video 09-01-1997

Anmeldelse læst:
4192 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Blood Simple

Blood Simple er ret imponerende af en debutfilm at være. Frances McDormand, der er gift med en af Coen-brødrene, spiller Abby, der er ulykkelig i forholdet til sin mand, den tyranniske natklubejer Marty. Marty har for længst sat en privatdetektiv til at registrere Abbys gøren og laden, så da han erfarer, at Abby har været ham utro med hans ansatte, den flinke bartender Ray, hyrer han privatdetektiven Visser til at myrde parrret.
   Marty bliver dog straffet for sin blodtørst af Visser, der i stedet for at myrde parret tager livet af Marty og snupper pengene. Samme nat finder Ray liget og skiller sig af med det, da han tror, at det er Abbys værk og derfor vil hjælpe hende. Mistilliden vokser mellem Abby og Ray, der aldrig får talt ud om problemerne, for Abby har ingen anelse om, hvad der er hændt.
   I mellemtiden er den skruppelløse Visser på jagt efter Ray og Abby, især da Ray er ved at komme på sporet af sandheden, men inden dør han for Vissers kugler. Opgøret står nu mellem Visser og Abby.
   Blood Simple er brødrene Coen, når de er i deres mest sorthumoristiske humør. Filmen minder mest af alt om brødrenes nyeste film "Fargo", der dog vinder i sammenligningen. Der er for meget lowbudget og regulær film-noir i Blood Simple.

Instrueret af:
Joel Coen

Manuskript af:
Joel Coen og Ethan Coen.

Medvirkende:
John GetzRay
Frances McDormandAbby
Dan HedayaJulian Marty
M. Emmet WalshPrivatdetektiv Visser
Samm-Art WilliamsMaurice

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk