Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Secrets and Lies

Produceret i:
England, Frankrig 1996

Længde:
142 min.

Set:
i biografen 24-10-1996

Anmeldelse læst:
2328 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Hemmeligheder og løgne

Hemmeligheder og løgne løb i år med De gyldne Palmer foran Lars von Triers "Breaking the Waves". Umiddelbart faldt Mike Leighs film mere i min smag, men spørgsmålet er, om ikke Trier skulle have haft palmerne for sit vovemod, sin originalitet. Hemmeligheder og løgne er jo ikke overvældende fornyende. Mike Leigh er fortsat ud af et spor, som han påbegyndte for flere år siden med barsk, men vittig socialrealisme . For eksempel er der ganske mange lighedspunkter mellem Hemmeligheder og løgne og "Life is Sweet". Begge handler om krampagtige familieforhold, der er præget af hemmeligheder og løgne.
   Filmen har ikke én, men flere hovedpersoner. En familie spiller hovedrollen. Cynthia står måske nok i centrum som bindeled mellem de forskellige familiemedlemmer. Hun er en forslidt fabriksarbejder og enlig mor med en 21-årig datter, Roxanne, som hun har et skidt forhold til.
   Cynthia har også et dårligt eller nærmere et næsten ikke-eksisterende forhold til sin lillebror Maurice, der har kæmpet sig fri af sin arbejderklassebaggrund og er blevet til noget, nemlig portrætfotograf. Cynthia er knap så populær hos sin svigerinde Monica, der, viser det sig, kompenserer for ikke at kunne få børn ved at indrette det perfekte hjem.
   Hortense er endnu et familiemedlem, i begyndelsen er hun et for de andre medlemmer ukendt et, indtil hun kontakter Cynthia, hendes rigtige mor, efter sine adoptivforældres død. Både Cynthia og Hortense får sig en overraskelse ved det første møde. Cynthia var ikke klar over, at babyen var et resultat af et engangsknald med en sort mand, og at Hortense derfor er sort. Staklen Cynthia svarer næppe heller ikke til Hortenses forestillinger om sin rigtige mor, for hun er opvokset i trygge kår hos en kærlig og harmonisk familie. Kvinderne beslutter dog at se mere til hinanden med det resultat, at Cynthia blomstrer op. Hun er stolt af sin veluddannede datter, der øjensynligt respekterer hende for den, hun er.
   På Roxannes fødselsdag samles familien hos Maurice og Monica. Cynthia har lokket Hortense med og præsenterer hende som sin arbejdskammerat, men det er jo fra fulde folk, at man skal høre sandheden. Filmens gigantiske klimaks er i den store sjæleudkrængningsscene, hvor der bliver gjort op med alle løgne og hemmeligheder, og alle sandhederne kommer frem. Familiemedlemmernes konfrontation resulterer i gråd og tænders gnidslen, men i sidste ende også i forsoning og åndelig renselse.
   Det kan være svært at tackle disse voldsomme følelsesudladninger. Skal man grine eller skal man græde, men muligvis er den reaktion i publikum helt tilsigtet fra instruktørens side. Cynthia er jo også en tragikomisk person, der både appellerer til medfølelse og latter. Desuden er det generelt for Leighs film, at der er humor midt i elendigheden. Ellers ville det ikke være til at holde ud. Dog har jeg stadigvæk det synspunkt, at opgørsscenen er for overgearet til at virke realistisk.
   Leigh viser med filmen atter en gang sin store indsigt i menneskers psykologi, både hvad angår filmens personer og de skuespillere, han instruerer. Brenda Blethyn fik således fortjent palmerne for bedste kvindelige hovedrolle.

Instrueret af:
Mike Leigh

Manuskript af:
Mike Leigh.

Medvirkende:
Marianne Jean-BaptisteHortense
Brenda BlethynCynthia
Timothy SpallMaurice
Phyllis LoganMonica
Claire RushbrookRoxanne
Alison Steadman-
Liz Smith-
Lee RoosPaul
Ron CookStuart
Elizabeth BarringtonJane

 

Jeres 20 favoritter:
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
The Lord of the Rings: The Return of the King
Picnic at Hanging Rock
Starship Troopers
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Y tu mamá también
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Bridget Jones´s Diary
Mulholland Dr.


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk