Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
The Village

Produceret i:
USA 2004

Længde:
108 min.

Set:
i biografen 07-10-2004

Anmeldelse læst:
3651 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

The Village

The Village foregår i et lille isoleret landsbysamfund. Alt er fred og ingen fare, så længe ingen begiver sig ud i den omkringliggende skov, hvor "de andre" bor. Dem vil ingen gøre sig uvenner med. Der er dog heller ingen grund til at forlade landsbyen, der er selvforsynende med alle livsfornødenheder - lige med undtagelse af medicin. Ældsterådet, der blandt andet tæller den respekterede skolelærer Edward Walker, sørger for at opretholde den enkle og idylliske levevis, men det bliver Edwards egen datter, den blinde Ivy, der får hele fundamentet til at vakle under det lille samfund.
   Den psykisk handicappede Noah Percy er glad for den livsglade og ligefremme Ivy, men hun er forelsket i Lucius Hunt, og det lægger hun ikke skjul på. Det ender tragisk, og til alles skræk ender det med, at Ivy helt alene påtager sig at drage gennem skoven for at hente medicin i storbyen.
   The Village er svær at sætte i bås, for regner man med en ægte gyser, bliver man skuffet, selv om filmen også momentvis er temmelig uhyggelig. Det der gør filmen til en fascinerende oplevelse er instruktøren M. Night Shyamalans evne til at bygge stemninger op. Desværre kan Shyamalan ikke komme af med den dårlige vane at skulle finde på overraskende slutninger. I "Unbreakable" var handlingen helt forskruet og i "Signs" skulle vi absolut belemres med overnaturlige væsner fra det ydre rum. I The Village er slutningen muligvis også langt ude, men i modsætning til instruktørens forrige film rummer den sin egen logik. Her hersker trods alt en vis realisme, og det betyder alt i alt en mere tilfredsstillende filmoplevelse.

Instrueret af:
M. Night Shyamalan

Manuskript af:
M. Night Shyamalan

Medvirkende:
Bryce Dallas HowardIvy Walker
Joaquin PhoenixLucius Hunt
Adrien BrodyNoah Percy
William HurtEdward Walker
Sigourney WeaverAlice Hunt
Brendan GleesonAugust Nicholson
Cherry JonesMrs Clack
Celia WestonVivian Percy
Judy GreerKitty Walker
Michael PittFinton Coin
Jesse EisenbergJamison
M. Night Shyamalanvagtmand

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Harrison Ford
Ben Affleck
Hans Zimmer
Steven Spielberg
Alan Silvestri
Sean Connery
Clint Eastwood
George Clooney
Meg Ryan
Danny Elfman
Viggo Mortensen
Hugo Weaving
Ewan McGregor
Elijah Wood
Orlando Bloom
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Jean-Claude van Damme
Stephen King


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk