Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
I, Robot

Produceret i:
USA 2004

Længde:
115 min.

Set:
i biografen 24-08-2004

Anmeldelse læst:
6234 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

I, Robot

På trods af sit romanforlæg er I, Robot ikke nogen særligt filosofisk anlagt science-fiction, men en mere actionpræget én af slagsen, og som sådan fungerer den upåklageligt. Har man valgt den rapkæftede Will Smith til hovedrollen som kriminalbetjenten Del Spooner, er der heller ikke lagt op til dybsindigheder.
   I en fremtid, hvor robotter har overtaget almindelige tjenestefunktioner og slavearbejde, anser alle robotter for særdeles nyttige, alle altså bortset fra Del Spooner, der har et noget anstrengt forhold til racen. Det får vi en forklaring på, men først senere i filmen.
   Da videnskabsmanden Dr. Alfred Lanning, der er en af pionererne inden for udviklingen af robotter, omkommer på mystisk vis, mistænker Del en robot for mord på trods af, at robotterne er programmeret til ikke at gøre andre fortræd. Derfor står han temmelig alene med sine mordteorier, men den kvindelige robotpsykolog Susan Calvin indviljer dog i at hjælpe ham med at finde ud af, hvad der stikker bag Lannings pludselige død, for et eller andet er galt. Overraskende nok får Del også hjælp af 3. generationsrobotten Sonny, der faktisk er med i nogle af filmens mest gribende scener. Ikke overraskende får Del ret i sine værste anelser. Det kommer nemlig til et stort og aldeles uforudset robotangreb. Der er kun én måde at stoppe det på: at finde ud af hvem der står bag.
   Historien om menneskehedens tab af kontrol over robotterne og det stålblanke fremtidsunivers virker velkendt, men det glemmer man midt i det hæsblæsende tempo. Der er vitterligt ikke meget stof til eftertanke. Filmen har dog et ret overraskende og nærmest poetisk efterspil, der ikke er typisk i hollywoodsk forstand.

Instrueret af:
Alex Proyas

Manuskript af:
Jeff Vintar og Akiva Goldsman frit baseret på Isaac Asimovs noveller.

Medvirkende:
Will SmithDel Spooner
Bridget MoynahanSusan Calvin
Alan TudykSonny
James CromwellDr. Alfred Lanning
Bruce GreenwoodLawrence Robertson
Chi McBrideJohn Bergin

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk