Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Brødre

Også kendt som:
Brothers

Produceret i:
Danmark 2004

Længde:
110 min.

Set:
i biografen 15-09-2004

Anmeldelse læst:
4113 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 1 ud af 8...
 (1.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Brødre

Brødre er en umådeligt barsk film. Den har godt nok en smule afvæbnende humor, men det er de overraskende grusomme og brutale scener, der forbliver i erindringen.
   I begyndelsen af filmen henter storebror Michael lillebror Jannik uden for fængslet, hvor Jannik har afsonet en dom for røveri. De kører hjem til Michaels søde kone Sarah og hans to piger. Brødrenes forældre er også tilstede under middagen om aftenen, hvor de både skal fejre Janniks løsladelse og sige farvel til Michael, der som major i hæren skal være en del af den fredsbevarende styrke i Afghanistan.
   I Afghanistan sker der det forfærdelige, at Michaels helikopter bliver skudt ned. Man anser ham for død, men i virkeligheden er han blevet taget til fange. Han overlever, men ikke uden omkostninger. I mellemtiden er Jannik blevet en god støtte for Sarah og alletiders legeonkel for pigerne, så er der overhovedet plads til den dybt traumatiserede Michael, da han vender hjem?
   Brødre er ikke helt klar i sit sigte. På den ene side er filmen et trekantsdrama, hvor brødrene langsomt bytter roller, også i deres forhold til Sarah. Hvor Michael før var den rolige, fornuftige familiefar, er han pludselig blevet aggressiv og ubalanceret, mens lillebror Jannik udvikler sig fra at være familiens sorte får til at være den, man kan regne med. På den anden side er filmen en historie om krigens gru, og hvad den gør ved os. Susanne Bier har dog nogenlunde held til at kombinere de to historier og to vidtforskellige verdener ved at dels forbinde og dels kontrastere hverdagens trummerum i København og krigens ubarmhjertighed i Afghanistan.
   Filmen kammer over i melodramaet til slut, og det skæmmer realismen, der understreges af det dogmeagtige kamera og de kornede billeder, men helhedsindtrykket er alligevel af et vedkommende og stærkt drama.

Instrueret af:
Susanne Bier

Manuskript af:
Anders Thomas Jensen og Susanne Bier

Medvirkende:
Ulrich ThomsenMichael
Nikolaj KaasJannik
Connie NielsenSarah
Bent MejdingHenning
Solbjørg HøjfeldtElse
Sarah Juel WernerNatalia
Rebecca LøgstrupCamilla
Niels OlsenAllentoft
Lene Maria ChristensenJeanette
Claus Flygareofficer
Paw Henriksensoldat
Lars HjortshøjPreben 2
Henrik Kofoedbartender

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
K-19
American History X
Pearl Harbor
Three Kings
The Waterboy
The Horse Whisperer
Blinkende lygter
Dogville
Identity
Road to Perdition
U Turn
Star Wars Episode II: Attack of the Clones
Hannibal
The Limey
Heartbreak Ridge


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk