Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Before Sunset

Produceret i:
USA 2004

Længde:
80 min.

Set:
i biografen 21-08-2004

Anmeldelse læst:
7766 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Before Sunset - Før solnedgang

I Richard Linklaters charmerende kærlighedsfilm "Before Sunrise" fra 1995 traf amerikanske Jesse og franske Celine hinanden i Wien, hvor de tilbragte under et døgn sammen. På trods af den korte tid sammen forelskede de sig i hinanden. I filmen aftalte de at mødes igen, men om de gjorde det, lod Linklater stå hen i det uvisse indtil 9 år senere, hvor parret mødes igen i Paris.
   I Before Sunset er der løbet meget vand under broen, siden Celine og Jesse mødtes for første gang. Celine har prøvet lidt af hvert, mens Jesse i mellemtiden har fået kone og barn. Paris er sidste stop på hans på turné i Europa, hvor han reklamerer for sin roman, hvis handling har temmelig mange lighedspunkter med hans og Celines første møde. Celine dukker op i den boghandel, hvor Jesse signerer sin bog. De beslutter sig for at tilbringe Jesses sidste timer i Europa sammen, inden han skal med et fly hjem til USA.
   Uden at springe i tid eller sted får vi et indblik i, hvad der optager generationen omkring de 30. Er man på alder med Celine og Jesse, og stiftede man bekendtskab med dem for 9 år siden, kommer man uværgerligt på en sentimental rejse. Before Sunset har et minimum af ydre handling og er i bund og grund en rigtig snakkefilm, men dialogen er så interessant og vedkommende og skuespillet så overbevisende, at filmen både underholder og sætter tanker i gang.

Instrueret af:
Richard Linklater

Manuskript af:
Richard Linklater, Julie Delpy og Ethan Hawke efter en historie af Richard Linklater og Kim Krizan

Medvirkende:
Ethan HawkeJesse Wallace
Julie DelpyCeline

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk