Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Before Sunset

Produceret i:
USA 2004

Længde:
80 min.

Set:
i biografen 21-08-2004

Anmeldelse læst:
6504 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Before Sunset - Før solnedgang

I Richard Linklaters charmerende kærlighedsfilm "Before Sunrise" fra 1995 traf amerikanske Jesse og franske Celine hinanden i Wien, hvor de tilbragte under et døgn sammen. På trods af den korte tid sammen forelskede de sig i hinanden. I filmen aftalte de at mødes igen, men om de gjorde det, lod Linklater stå hen i det uvisse indtil 9 år senere, hvor parret mødes igen i Paris.
   I Before Sunset er der løbet meget vand under broen, siden Celine og Jesse mødtes for første gang. Celine har prøvet lidt af hvert, mens Jesse i mellemtiden har fået kone og barn. Paris er sidste stop på hans på turné i Europa, hvor han reklamerer for sin roman, hvis handling har temmelig mange lighedspunkter med hans og Celines første møde. Celine dukker op i den boghandel, hvor Jesse signerer sin bog. De beslutter sig for at tilbringe Jesses sidste timer i Europa sammen, inden han skal med et fly hjem til USA.
   Uden at springe i tid eller sted får vi et indblik i, hvad der optager generationen omkring de 30. Er man på alder med Celine og Jesse, og stiftede man bekendtskab med dem for 9 år siden, kommer man uværgerligt på en sentimental rejse. Before Sunset har et minimum af ydre handling og er i bund og grund en rigtig snakkefilm, men dialogen er så interessant og vedkommende og skuespillet så overbevisende, at filmen både underholder og sætter tanker i gang.

Instrueret af:
Richard Linklater

Manuskript af:
Richard Linklater, Julie Delpy og Ethan Hawke efter en historie af Richard Linklater og Kim Krizan

Medvirkende:
Ethan HawkeJesse Wallace
Julie DelpyCeline

 

De 20 populæreste personer:
John Williams
Ben Affleck
Harrison Ford
Hans Zimmer
Alan Silvestri
Steven Spielberg
George Clooney
Clint Eastwood
Hugo Weaving
Sean Connery
Ewan McGregor
Viggo Mortensen
Elijah Wood
Danny Elfman
Orlando Bloom
Meg Ryan
Alfred Hitchcock
Tom Cruise
Stephen King
Jean-Claude van Damme


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk