Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Jersey Girl

Også kendt som:


Produceret i:
USA 2004

Længde:
102 min.

Set:
i biografen 06-07-2004

Anmeldelse læst:
6670 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Storbydrømme

Storbydrømme er nok instruktøren Kevin Smiths til dato mest mainstreamagtige film. Smith plejer at være mand for skæve og groteske komedier, men Storbydrømme er snarere et drama end en komedie.
   Ollie Trinkè har fuld fart på karrieren i et førende pladeselskab i New York, og han har svært ved at sætte den på standby og i stedet for koncentrere sig om sin dejlige kone, Gertrude, som han skal have et barn med. Der bliver for alvor vendt op og ned på Ollies liv, da Gertrude dør i barselssengen - eller gør der? Ollie kan ikke indse, at han ikke kan fortsætte med at arbejde 80 timer om ugen og samtidig tage sig af sin lille datter, Gertie.
   Mens Ollie drunkner sorgen i arbejde, må hans far Bart i New Jersey tage sig af Gertie, selv om han også har sit arbejde som gadefejer at passe. En morgen siger Bart stop, og Ollie må modvilligt slæbe babyen med til en stor pressekonference, hvor han i ren frustration taber hovedet med stor skandale til følge. Ollie bliver fyret på gråt papir.
   8 år senere er Ollie stadig singlefar og gadefejer i New Jersey, hvor han og Gertie bor hos Bart. Gertie trives, de tre generationer lever harmonisk sammen, og den unge studerende Maya, der arbejder i videoforretningen, er egentlig meget sød. Alligevel drømmer Ollie om at gøre sin entré i pladebrancen igen, selv om hans navn stadig mødes med hånlatter.
   Original kan man ikke beskylde Storbydrømme for at være, og den har også tendens til det sukkersøde og forudsigelige, men personerne er sympatiske, og hovedpersonen Ollies svære valg mellem familie og karriere er en reel problemstilling, om end den bliver noget forsimplet i denne historie.

Instrueret af:
Kevin Smith

Manuskript af:
Kevin Smith

Medvirkende:
Ben AffleckOllie Trinkè
Liv TylerMaya
George CarlinBart Trinkè
Stephen RootGreenie
Mike StarrBlock
Raquel CastroGertie Trinkè
Jason BiggsArthur Brickman
Jennifer LopezGertrude Steiney
Will SmithWill Smith

 

De 20 højest vurderede film:
L. A. Confidential
Picnic at Hanging Rock
Rebel Without a Cause
The Purple Rose of Cairo
Twelfth Night, or What You Will
Barbara
Brassed Off
The Full Monty
Portrait of a Lady
The English Patient
Out of Sight
Face/Off
Cactus Flower
Hopscotch
Back to the Future
The Long Kiss Goodnight
The Big Lebowski
Titanic
Festen
Carne tremula


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk