Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Mona Lisa Smile

Produceret i:
USA 2003

Længde:
117 min.

Set:
i biografen 11-04-2004

Anmeldelse læst:
4168 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Mona Lisa Smile

Det er ikke helt forkert at kalde Mona Lisa Smile for en kvindelig pendant til "Døde Poeters Klub", hvor Robin Williams er elsket af sine elever og frygtet af sine overordnede for sine uortodokse metoder og livsværdier. I det underholdende og gribende drama Mona Lisa Smile tilhører rollen Julia Roberts.
   Året er 1953. Den unge, nyuddannede kunsthistorielærerinde, Katherine Watson, bliver ansat på det konservative og traditionsrige Wellesley College i New England, hvor nogle af landets bedst begavede unge kvinder studerer. For at udfordre sine studerende intellektuelt undlader Katherine at følge studieplanen. I stedet inkluderer hun moderne kunst, der provokerer det bedre borgerskabs døtre voldsomt, men også sætter nogle tanker i gang hos dem.
   Katherine bliver chokeret over at opdage, at alle hendes studerende kun har ét i hovedet: de vil giftes. Selv de dygtigste som Betty Warren og Joan Brandwyn er parat til at opgive videre studier til fordel for karrieren som husmor. Katherine prøver at overbevise pigerne om, at der er andre muligheder, men hun kæmper en ulige kamp i en tid, hvor man med al magt vil tvinge kvinderne tilbage til kødgryderne efter, at de har smagt selvstændigheden under 2. verdenskrig, hvor mange kvinder overtog traditionelle mandejobs.
   Med sine progressive ideer er Katherine en torn i øjet på skolens reaktionære kræfter, pigernes forældre og enkelte af hendes egne elever, men selv om Katherines dage på Wellesley College vel nok er talte, har hendes indsats ikke været forgæves.
   Mona Lisa Smile er et pænt, traditionelt drama med et budskab, der ikke vil kunne forarge nogen. Det er dog filmens styrke, at den ikke har et fuldstændigt enøjet syn på, hvordan et kvindeliv bør forme sig. Katherine er måske nok vores heltinde, men studinen Joan Brandwyns grunde til at opgive en lovende karriere fremstår fuldt ud gyldige.

Instrueret af:
Mike Newell

Manuskript af:
Lawrence Konner og Mark Rosenthal.

Medvirkende:
Julia RobertsKatherine Ann Watson
Kirsten DunstElizabeth ´Betty´ Warren
Julia StilesJoan Brandwyn
Maggie GyllenhaalGiselle Levy
Juliet StevensonAmanda Armstrong
Dominic WestBill Dunbar
Ginnifer GoodwinConnie Baker
Topher GraceTommy Donegal
John SlatteryPaul Moore
Marcia Gay HardenNancy Abbey
Marian SeldesRektor Jocelyn Carr
Donna MitchellMrs Warren

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk