Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Villa Paranoia

Produceret i:
Danmark 2004

Længde:
106 min.

Set:
i biografen 03-04-2004

Anmeldelse læst:
2033 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Villa Paranoia

Villa Paranoia er en film, der stritter lidt i alle retninger uden rigtig at vide, om den vil være en komedie, et socialrealistisk drama eller noget helt tredje. Erik Clausen har som sædvanligt en masse på hjertet, men i forvirringen bliver det ikke helt klart, hvad hovedbudskabet er. Under alle omstændigheder er man dog godt underholdt fra start til slut.
   Bedst er hovedhistorien om den nogle og tyveårige Anna, der i erkendelse af sin manglende succes som skuespiller nødtvunget tager jobbet som handicaphjælper for en ældre mand, Walentin, der tilsyneladende er helt hjælpeløs og slet ikke kan kommunikere med omverdenen.
   Walentins midaldrende søn, den ensomme hønseavler Jørgen, nærer ikke ligefrem varme følelser for sin far, så ingen interesserer sig rigtigt for den gamle mand, indtil Anna kommer ind i billedet. Hun ser snart beviser på, at Walentin langtfra er den grøntsag, han giver sig ud for. Hun aner, at hans fortid gemmer traumer og hemmeligheder. Derfor går hun på jagt i fortiden for på en eller anden måde at befri Walentin for hans indre kvaler. Anna får hjælp af den småkriminelle, men i bund og grund flinke Kenneth, der bliver fint spillet af debutatanten Søren W. Bendtsen, tidligere Big Brother-stjerne såmænd.
   I en bihistorie forsøger hønsefarmeren fortvivlet at få fat på en kone, da han er ved at gå til i ensomhed. En ubehagelig voldtægtsscene og en temmelig uafklaret slutning skurrer ikke så lidt midt i en ellers overvejende munter film.

Instrueret af:
Erik Clausen

Manuskript af:
Erik Clausen.

Medvirkende:
Sonja RichterAnna
Erik ClausenJørgen Walentin
Frits HelmuthWalentin
Søren Westerberg BendtsenKenneth
Sidse Babett KnudsenOlga
Nikolaj KopernikusThomas
Pernille HøjmarkMette

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk