Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Paycheck

Produceret i:
USA, Canada 2003

Længde:
118 min.

Set:
i biografen 12-03-2004

Anmeldelse læst:
5299 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Paycheck

Paycheck er en på ingen måde dybsindig, men voldsomt underholdende og strømlinet filmatisering af Philip K. Dicks science fiction novelle.
   Ben Afflecks glatte ydre passer perfekt til rollen som det overfladiske computergeni Michael Jennings, der er villig til hvad som helst, så længe han kan se frem til en god løncheck. Michael Jennings beskæftiger sig med industrispionage, og efter hvert udført stykke arbejde får han slettet sin hukommelse, så han ikke kan afsløre, hvad han har arbejdet med. Af gode grunde gør han sig ikke mange tanker om etik og god forretningsmoral. Det er pengene, der tæller.
   Michael Jennings perfekte liv ramler fuldstændig sammen, da han bliver snydt af sin gamle ven Jimmy Rethrick, der ejer det magtfulde Rethrick Constructions. Tilsyneladende har Michael givet afkald på sin lønbetaling, et større millionbeløb, for tre års arbejde - og tabt hukommelse. Oven i købet har han også fået politiet på nakken. Men hvorfor kan han jo ikke huske!
   Michaels eneste håb viser sig at være 20 småting, som han har sendt til sig selv inden hans hukommelse blev slettet. De er alle brikker i et større puslespil, der dels skal få ham ud af fedtefadet og dels skaffe ham viden om, hvad han egentlig arbejdede på hos Rethrick Constructions i tre år.
   Det er det stramme plot og instruktøren John Woos sans for slagkraftig og effektfuld spænding, der er filmens hovedattraktion. Det menneskelige drama, kærlighedshistorien mellem Michael og biologen Rachel Porter, spiller kun en birolle, og ligesom hovedpersonen selv er filmen ikke rigtigt interesseret i de etiske og moralske aspekter, der ellers er uløseligt forbundet med sci-fi genren.

Instrueret af:
John Woo

Manuskript af:
Dean Georgaris efter en novelle af Philip K. Dick.

Medvirkende:
Ben AffleckMichael Jennings
Aaron EckhartJimmy Rethrick
Uma ThurmanRachel Porter
Paul GiamattiShorty
Colm FeoreWolfe
Joe MortonAgent Dodge
Michael C. HallAgent Klein
Kathryn MorrisRita Dunne

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk