Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Lost in Translation

Produceret i:
USA, Japan 2003

Længde:
101 min.

Set:
i biografen 06-02-2004

Anmeldelse læst:
4782 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Lost in Translation

Lost in Translation fortæller på diskret og usensationel vis om det platoniske kærlighedsforhold, der udvikler sig mellem en midaldrende amerikansk skuespiller og den unge kvinde Charlotte i Tokyo.
   Bob Harris er taget helt til solens rige for at indspille en række whiskyreklamer, som han tjener tykt på. Han møder tilfældigvis Charlotte i hotellets bar en nat, hvor de begge er søvnløse - ensomme og lidt fortabte i det kulturelle Tjernobyl, som Tokyos centrum er. Charlotte er fulgt med sin mand fotografen John, der er på en opgave. John er væk det meste af dagen, så Charlotte begynder at tilbringe tid sammen med Bob. På trods af aldersforskellen udvikler de en særlig forståelse og sympati.
   Lost in Translation handler også om kulturkløfter, men at anklage filmen for racisme i dens skildring af den fremmede japanske kultur og mentalitet er overdrevet. Den amerikanske tendens til hjernedød overfladiskhed får nemlig også en på hattepulden. Charlotte føler sig i virkeligheden langt mere fremmedgjort over for den overgearede amerikanske skuespillerinde Kelly, der er på promotiontur, end over for sine japanske bekendte.
   Der er ikke meget ydre drama, så derfor vil denne vittige og originale film nok ikke appellere til alle, men det er en meget poetisk oplevelse.

Instrueret af:
Sofia Coppola

Manuskript af:
Sofia Coppola.

Medvirkende:
Bill MurrayBob Harris
Scarlett JohanssonCharlotte
Giovanni RibisiJohn
Anna FarisKelly

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk