Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Tvilling

Produceret i:
Danmark 2003

Længde:
94 min.

Set:
i biografen 27-11-2003

Anmeldelse læst:
1150 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Tvilling

Tvilling disker op med en flot og idérig billedside, men indholdsmæssigt halter dette uforudsigelige psykologiske drama, der handler om den indadvendte og pligtopfyldende mors dreng Lars og hans kærlighed til den kønne, uopnåelige Julie.
   Lars arbejder på tanken, når han ikke passer sin dominerende invalide mor. Dagens højdepunkt er, når hans underbo Julie køber ind på tanken sammen med sin kæreste Søren. Lars er en drømmer, der ikke i sin vildeste fantasi kan forestille sig virkeliggørelsen af sine drømme om Julie indtil den dag, hvor hun kollapser i butikken.
   Julies kæreste er død, og Lars griber chancen til at udfylde tomrummet i Julies liv. For at falde ind i rollen forsøger Lars nærmest at skifte identitet, idet han lader sin isse barbere som Søren og klæder sig som Søren. I en blanding af selvbedrag og resignation lader Julie Lars komme ind i sit liv, men kan deres fælles fiktion holde til presset fra omverdenen?
   Tvilling skaber sit helt eget skæve univers, men man kan let tage sig i at ønske, at realismen havde været mere til at føle på, ikke mindst i slutningen hvor handlingen både i bogstavelig og overført forstand mister jordforbindelsen. Det er svært at identificere sig med hovedpersonerne, der opfører sig mere eller mindre irrationelt, og sammen med de stiliserede og eksperimenterende billeder skaber denne manglende indlevelse en distance i publikum. Man kan beundre filmen og Hans Fabian Wullenwebers kunstneriske mod, men gribes af filmen, kan man ikke.

Instrueret af:
Hans Fabian Wullenweber

Manuskript af:
Janus Nabil Bakrawi og Hans Fabian Wullenweber.

Medvirkende:
Janus Nabil BakrawiLars
Trine DyrholmJulie
Lene TiemrothLars´ mor
Asger ReherJulies far
Karen-Lise MynsterJulies mor
André BabikianSøren

 

De 20 nyeste anmeldelser:
The Phantom of the Opera
Big Fish
16 Blocks
Pirates of the Caribbean: Dead Man´s Chest
Syriana
The Upside of Anger
Ondskan
Ice Age: The Meltdown
V for Vendetta
Nynne
X-Men - The Last Stand
Match Point
Closer
Batman Begins
Dodgeball: A True Underdog Story
Vidocq
Bulworth
The Bourne Supremacy
Tape
Smokey and the Bandit


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk