Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Sweet Sixteen

Produceret i:
England, Frankrig, Tyskland, Spanien 2002

Længde:
106 min.

Set:
i biografen 18-09-2003

Anmeldelse læst:
1992 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...Denne film er bedømt til 6 ud af 8...
 (6.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar
 

Sweet Sixteen

Den engelske filmmand Ken Loach fortsætter med at lave fremragende og dybt gribende socialrealistiske film, der har meget på hjertet, og Sweet Sixteen hører blandt de bedste. Loach beviser samtidig, at genren absolut ikke behøver at være kedelig.
   Titlen Sweet Sixteen er dybt ironisk, for Liam er langt fra prototypen på en ubekymret teenager. Han er en 15-årig knægt, der er blevet voksen alt for hurtigt. Han føler sig forpligtet til at tage ansvar for sin svage og uansvarlige mor, der snart bliver løsladt fra fængslet. Da moderens kæreste Stan er en usympatisk narkohandler, sætter Liam alt ind på at skaffe en lejlighed til hende, så hun kan gøre sig fri af fyren og måske undgå at falde tilbage i kriminalitet. Liam bliver smidt ud fra stedfarens lejlighed, fordi han nægter at hjælpe til med at smugle stoffer ind i fængslet. I stedet flytter han ind hos sin søster Chantelle, der er enlig mor.
   Liam er initiativrig og ærgerrig, så sammen med sin ven Pinball snyder han stedfaren og starter sin egen pushervirksomhed. Han stiger i agtelse, også hos den lokale storgangster, men det koster ham venskabet med Pinball, der er jealous på Liams succes. Da moderen bliver sat på fri fod, er der endnu flere problemer i vente. Hun kan nemlig ikke affinde sig med moderrollen og søger tilbage til Stan. I skuffelse og raseri begår Liam en forfærdelig handling.
   Det kunne være så trist og trøstesløst grænsende til det uudholdelige, hvis det ikke var for filmens befriende humor. Der er altid håb i Ken Loaches film, men erfaringen viser, at man ikke skal gøre sig for store håb. Den sociale arv og det belastede miljø lader ikke personerne mange chancer - ikke engang en fighter som Liam.

Instrueret af:
Ken Loach

Manuskript af:
Paul Laverty.

Medvirkende:
Martin CompstonLiam
Annmarie FultonChantelle
William RuanePinball
Michelle AbercrombySuzanne
Michelle CoulterJean
Gary McCormackStan
Jon MorrisonDouglas
Tommy McKeeRab

 

Jeres 20 favoritter:
Picnic at Hanging Rock
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Magdalene Sisters
Batman Begins
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
The Full Monty
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Bridget Jones´s Diary
Mulholland Dr.


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk