Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
A Knight's Tale

Produceret i:
USA 2001

Længde:
132 min.

Set:
på DVD 12-09-2003

Anmeldelse læst:
3745 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...Denne film er bedømt til 4 ud af 8...
 (4.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 6 ud af 8...
 (6.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

A Knight's Tale

A Knight's Tale er en uhøjtidelig ridderfilm om en ung mand, der pludselig får mulighed for at ændre sin skæbne. Filmens force er humoren, mens der ikke er meget variation i handlingen.
   Filmen foregår i 1300-tallets Europa, hvor William, der er søn af en taglægger, ikke længere vil finde sig i at være på bunden af det stærkt feudale samfund. Han er modig og griber chancen, selv om kan koste ham livet. Da Williams herre, en ridder, uventet dør, overtager han rustning og hest. Han udgiver sig for at være den adelige Sir Ulrich og melder sig til en ridderturnering for at tjene penge til sig selv og sine venner, der spiller rollen som hans mænd.
   William går sejrrigt fra den ene turnering til den anden. Det går dog hans stolthed nær, at han ikke kan vinde over den arrogant Adhemar, der oven i købet bejler til den skønne adelsfrøken Jocelyn, som William er blevet vildt forelsket i. Samtidig rejser der sig et andet spørgsmål: kan William blive ved med at udgive sig for én, han ikke er?
   A Knight's Tale ligner godt nok en ridderfilm, men måske er den i virkeligheden en romantisk ungdomskomedie i forklædning. Filmen lefler i hvert fald for MTV-publikummet med sin lidt for smarte blanding af riddereventyr og opsigtsvækkende anakronismer som rock- og popmusik. De nye påfund ender desværre bare med at trække filmen i langdrag.
   Det er som om, at producenterne ikke tror på, at filmen vil kunne holde vand som et komisk helteepos. Heath Ledger kan ellers sagtens bære hovedrollen, og Paul Bettany, Mark Addy og Alan Tudyk er virkelig sjove som heltens tro følgesvende.

Instrueret af:
Brian Helgeland

Manuskript af:
Brian Helgeland.

Medvirkende:
Heath LedgerWilliam Thatcher
Mark AddyRoland
Rufus SewellGrev Adhemar
Paul BettanyGeoffrey Chaucer
Shannyn SossamonLady Jocelyn
Alan TudykWat
Laura FraserKate
Christopher CazenoveJohn Thatcher
Bérénice BejoChristiana
James PurefoyColville / Edward, den Sorte Prins
Nick BrimbleSir Ector

 

Jeres 20 favoritter:
The Phantom of the Opera
Emma
The Lord of the Rings: The Two Towers
Pearl Harbor
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
North by Northwest
Picnic at Hanging Rock
The Magdalene Sisters
Batman Begins
Harry Potter and the Chamber of Secrets
The Lord of the Rings: The Return of the King
Starship Troopers
Ladyhawke
Where Eagles Dare
2001: A Space Odyssey
The Full Monty
Twelfth Night, or What You Will
Y tu mamá también
Bridget Jones´s Diary
Mulholland Dr.


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2019 filmdatabase.dk