Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Rabbit Proof Fence

Produceret i:
England, Australien 2002

Længde:
93 min.

Set:
i biografen 27-06-2003

Anmeldelse læst:
1855 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er endnu ikke bedømt!

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.comBesøg onlinelinks.dk -- Danmarks nye søgemaskine!
 

Rabbit Proof Fence

Rabbit Proof Fence beskriver et sort kapitel i Australiens historie. I hovedparten af det 20. århundrede, faktisk helt op i 1970'erne, fjernede regeringen børn af blandet race fra deres mødre, der ofte var sorte, og tvangsanbragte dem i institutioner, hvor de blev indoktrineret med kolonisternes værdier og religion. De færreste af dem blev accepteret som ligeværdige borgere. I stedet kom de til at tjene de hvide. Rabbit Proof Fence er således en nødvendig film, der viser en forfærdelig tragisk følge af racisme.
   Filmen, der er bygget over virkelige hændelser, foregår i begyndelsen af 1930'erne og handler om Molly, hendes yngre søster Daisy og deres kusine Gracie, der bliver hentet til opdragelsesanstalten Moore River Native Settlement, 2000 km fra reservatet, hvor de boede med deres mødre og bedstemødre. Den ældste Molly er en usædvanlig vaks pige med en stålsat vilje, og der går ikke længe, før hun er klar til at trodse alle farer og forhindringer for at komme hjem.
   Pigerne flygter skarpt forfulgt af sporfinderen Moodoo, der også er indfødt. Han er ikke sådan at slippe af med, men der møder også pigerne andre strabadser undervejs. Hvordan får de mad og vand? Hvor kan de sove i sikkerhed? Hvordan finder de i det hele taget hjem? Da Molly finder det store hegn, der leder nordpå til reservatet, får pigerne atter nyt mod, men udmattede af anstrengelse kan det være svært at holde hovedet koldt.
   Australieren Phillip Noyce, der sædvanligvis instruerer spændingsfilm i Hollywood, er vendt hjem for at lave en usædvanlig enkel og sober film. Noyce sparer dog så meget på virkemidlerne, at man godt kunne ønske sig, at han engang imellem gav los. Nu kan man sagtens lade lommetørklædet blive derhjemme. Dramaturgisk er filmen også noget stillestående, men den vinder til gengæld i realisme.

Instrueret af:
Phillip Noyce

Manuskript af:
Christine Olsen efter bogen "Follow the Rabbit-proof Fence" af Doris Pilkington Garimara.

Medvirkende:
Everlyn SampiMolly Craig
Tianna SansburyDaisy Craig
Laura MonaghanGracie Fields
David GulpililMoodoo
Kenneth BranaghMr A.O. Neville

 

De 20 lavest vurderede film:
Reptilicus
Enemy of My Enemy
Min farmors hus
Feeling Minnesota
Glitter
At the Circus
Tuff Turf
The Pink Panther Strikes Again
The King and I
Grease 2
The Andromeda Strain
Wolfen
Bean
Housekeeping
Easter Parade
Goodbye, Mr. Chips
Bus Stop
Heartbreak Ridge
The Brothers Karamazov
Kuffs


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2018 filmdatabase.dk