Gå til forsiden...
- Click here to read the English version -

Gå til forsiden...Søg efter film eller personer...Prøv vores filmquiz...Se vores quiz hiscoreliste...Login eller opret en profil...Tjek vores store samling af filmbilleder...Læs om hvordan du kan kontakte filmdatabase.dk


Original titel:
Gangs of New York

Produceret i:
USA 2002

Længde:
167 min.

Set:
i biografen 05-04-2003

Anmeldelse læst:
4695 gange


Vores bedømmelse
Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...Denne film er bedømt til 5 ud af 8...
 (5.0)

Jeres bedømmelse
Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...Denne film er af 1 personer bedømt til i snit 5 ud af 8...
 (5.0/1)

Fortæl os din mening
Bedøm filmen fra 1-8
Skriv en kommentar


Læs mere her:
www.imdb.com
 

Gangs of New York

Gangs of New York er et ambitiøst drama om bandekrigene mellem de rivaliserende etniske grupper i New York i det 19. århundrede.
   I det berygtede område på Manhattan, the Five Points, sidder slagtermesteren og bandelederen Bill the Butcher på magten. Set med hans øjne forsvarer han de indfødte amerikaneres ret over for de irske indvandrere, der strømmer til byen i hobetal. De nye amerikanere oplever, hvordan de både var uskud i deres eget land og nu også er det i deres nye. En af dem, der kæmper for deres sag, er den katolske præst Vallon, men i et opgør dræber Bill ham.
   Flere år senere vender Vallons søn Amsterdam tilbage til Five Points for at tage hævn. Ingen kender hans sande identitet; mindst af alle Bill, der tager Amsterdam under sine vinger og behandler ham som den søn, han aldrig fik.
   Den afgørende kamp mellem undertrykkere og undertrykte er faktisk en noget antiklimatisk affære. Hele filmen bygger op til dette opgør, og så drukner det faktisk i en endnu større historisk begivenhed, nemlig de fattige newyorkeres oprør mod tvangsudskrivningen til nordstaternes hær.
   Gangs of New York er flot, voldsom og for størstedelen underholdende, men helstøbt er den ikke. Man aner, at Martin Scorsese har haft til hensigt at fortælle en meget større historie om New Yorks tilblivelse, og dette episke format ser man i fragmenter. Det problematiske forhold mellem Amsterdam og den karismatiske Bill the Butcher står i centrum og bliver fyldestgørende behandlet, men kærlighedshistorien mellem Amsterdam og svindlersken Jenny klinger hult.
   Instruktøren har villet fortælle den lille historie i den store og den store historie i den lille. Ingen af dem lykkes rigtigt, men man fornemmer det episke vingesus i de store panoramaer i begyndelsen og ikke mindst i filmens allersidste scene.

Instrueret af:
Martin Scorsese

Manuskript af:
Jay Cocks, Steven Zaillian og Kenneth Lonergan efter en historie af Jay Cocks.

Medvirkende:
Leonardo DiCaprioAmsterdam Vallon
Daniel Day-LewisBill 'the Butcher' Cutting
Cameron DiazJenny Everdeane
Jim BroadbentBoss Tweed
John C. ReillyHappy Jack
Henry ThomasJohnny Sirocco
Brendan GleesonWalter 'Monk' McGinn
Gary LewisMcGloin
David HemmingsMr Schermerhorn
Cara SeymourHell-Cat Maggie
Liam NeesonFader Vallon
Tim Pigott-SmithCalvinistisk præst
Martin Scorsesefamilieoverhoved

 

De 20 mest omdiskuterede film:
Pirates Of the Caribbean - The Curse of the Black Pearl
Back to the Future
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
The Matrix
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Three Kings
The Waterboy
K-19
American History X
Pearl Harbor
On her Majesty's Secret Service
Live and Let Die
From Dust till Dawn
Dogma
Star Wars Episode I: The Phantom Menace
Shakespeare in Love
The Horse Whisperer
Dogville
Blinkende lygter
Identity


De 5 nyeste kommentarer til anmeldte film:
Om Murder by Death:
"Rigtige navne til detektiverne."


Om K-19:
"MICKLAS, din nar."


Om Tuff Turf:
"Tuff Turf."


Om Pearl Harbor:
"BEDSTE!."


Om Pearl Harbor:
"den er KANON."
© 2020 filmdatabase.dk